пʼятниця, 08 лютого 2013 03:25

Надмірне вживанння газованих напоїв викликає деппресію - дослідження

Надмірне вживанння газованих напоїв викликає деппресію - дослідження

Захоплення солодкими газованими напоями сприяє розвитку депресії, стверджують американські вчені. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Дослідження включило майже 264 тис. чоловік у віці від 50 до 71 року. Враховувалося споживання солодкої газованої води, чаю, фруктових напоїв і кави. Через 10 років учені опитали учасників і з'ясували, що серед них було зафіксовано понад 11,3 тис. випадків депресії.

Люди, які випивають більше чотирьох банок або стаканів солодкої газованої води в день, на 30% частіше впадали в депресію в порівнянні з тими, хто не пив її. Ті, хто випивав чотири банки негазованих фруктових напоїв на день, на 38% частіше страждали цим недугом, ніж ті, хто обходився без них. При цьому респонденти, які вживали чотири чашки несолодкої кави на день, на 10% менше страждали депресією, ніж ті, хто кави не пив.

Ризик збільшувався для тих, хто пив дієтичні газовані напої, сік або холодний чай, в порівнянні зі звичайними напоями подібного роду.

"Наші результати говорять про те, що виключення або скорочення споживання дієтичних підсолоджених напоїв або заміна їх несолодкою кавою можуть реально допомогти уникнути депресії", - сказав доктор Хонглей Чена з Національного інституту здоров'я в Північній Кароліні.

Зараз ви читаєте новину «Надмірне вживанння газованих напоїв викликає деппресію - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути