неділя, 10 лютого 2013 03:39

Найчастіше люди труяться курятиною - дослідження

Найчастіше люди труяться курятиною - дослідження
Фото: xronika.az

Центр з контролю і профілактики захворювань США в рамках серії досліджень встановив, що найбільш поширеною причиною харчового отруєння в розвинених країнах в останні роки є порушення правил вживання м'ясних продуктів, і в першу чергу продуктів з курки. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Згідно представленої в звіті статистики, в 2012 р. від харчових отруєнь на території США померло приблизно 3 тис. осіб. При цьому 46% всіх цих випадків трапилося саме з причини вживання прострочених або неправильно приготованих м'ясних продуктів.

Також експерти підрахували, що лише тільки в 5% випадків був винен виробник. Найчастіше людина неправильно готує м'ясо, в результаті чого воно залишається недожаренним і може зберігати в собі хвороботворні мікроорганізми.

Ризик того, що людина отруїться їжею, у середньому в сім разів підвищується, якщо хоча б один раз на день обідати в кафе, ресторані, закусочній чи іншому місці поза домом, відзначають лікарі.

Цікаво, що згідно зі статистикою, отримати отруєння в крупних мережах швидкого харчування відомих брендів, практично неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Найчастіше люди труяться курятиною - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути