пʼятниця, 09 серпня 2013 10:52

Американська "королева пряжі" вдягла у яскравий светр цілий потяг
7

Фото: Фото: kulturologia.ru

Американська художниця польського походження Агата Олексяк, відома по бренду Olek, вперше за довгий час створила масштабну роботу у себе на батьківщині. Вона за допомогою гачка і пряжі зв'язала ошатну "одежину" для паровоза, що стоїть на привокзальній площі в місті Лодзь.

Агату Олек за її творчу діяльність вже прозвали "Королевою пряжі". Адже ця художниця створює за допомогою гачка дивовижні роботи масштабних розмірів, такі як ціла серія визнаних графіті проти рабства або крокодил з пряжі у Сан-Паулу.

Нова робота від Агати Олексяк з'явилася нещодавно в її рідній Польщі. Художниця вперше за кілька років приїхала в рідну країну і вирішила відзначити цей факт масштабним твором. Поїзд - це найкраща метафора переміщень по планеті, еміграції закордон і повернення додому. Саме для даного об'єкта Olek і вирішила зв'язати нову "одежину".

Ще в дитинстві, приїхавши з батьками на екскурсію з Познані в Лодзь, вона довго лазила по старому паровозу, який стоїть у якості пам'ятника на площі перед залізничним вокзалом. І тепер, коли Агата Олексяк перетворилася у дорослу жінку, всесвітньо відому художницю, вона вирішила трансформувати даний об'єкт у твір візуального мистецтва.

Протягом декількох місяців в майстерні Olek кипіла робота зі створення за допомогою гачка і пряжі декількох десятків квадратних метрів матерії, якими в підсумку були обгорнуті локомотив згаданого вище паровоза, а також два пасажирських вагони, що стоять позаду нього.

Представлений в середині липня 2013 року, паровоз з пряжі від Olek став однією з найбільш відвідуваних жителями міста та туристами визначних пам'яток Лодзя. Нова "сукня" для поїзда буде красуватися на ньому до 19 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Американська "королева пряжі" вдягла у яскравий светр цілий потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути