пʼятниця, 26 жовтня 2012 12:38

Американець розмальовує коробки із сірниками у стилі нуар
18

Фото: Фото: bigpicture.ru

Американський художник Джейсон Д'Аквіно (Jason D'Aquino) займається рідкісним у сучасному мистецтві жанром - мініатюрою. Якщо вже бути оригінальним, то бути їм до кінця, вирішив Джейсон, і почав малювати свої мініатюри на сірникових коробках.

Зазвичай він обирає політичні та кінематографічні теми; серед останніх переважають епізоди з класичних постановок наукової фантастики і фільмів у стилі нуар. Але будь-який жанр, за який береться Д'Аквіно виходить блискуче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник малює олівцем картини дивовижної точності

Його творчість - немов родом з минулого століття, з елегантних 50-60-х років. Всі малюнки виконані графітовими стрижнями, використовується також збільшувальне скло.

"Я маю слабкість до старих речей і бачу якусь іронію в перетворенні подібних об'єктів на предмети мистецтва. Я намагаюся брати найбільш непривабливі і звичайні поверхні, і за допомогою декількох годин концентрації і 12 центів, витрачених на графіт, вони стають речами, які багато хто хоче отримати собі", - так аргументує художник вибір матеріалу для малювання.

Зараз ви читаєте новину «Американець розмальовує коробки із сірниками у стилі нуар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути