вівторок, 23 жовтня 2012 07:45

За хибне замінування дали п'ять років

П'ять років обмеження волі отримав 35-річний вінничанин за неправдивий дзвінок про замінування школи. 17 лютого о 22.10 він зателефонував із мобільного "Нокіа 6300" у міліцію і повідомив, що заклад має вибухнути.

Його вирахували за допомогою спеціальної апаратури. Він родом із села Заріччя Ульянівської області Росії. Живе неподалік школи, ніде не працює. Після розлучення з ним залишилася 15-річна дитина. До 1997-го вінничанин був на обліку в обласній психоневрологічній лікарні з діагнозом олігофренія. 2000-го його засудили до семи років за цією ж статтею — завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху. Він відсидів у Снігурівській колонії на Миколаївщині.

Зізнався, що у вечір "замінування" школи вони з братом випили півлітра горілки та по пляшці пива. Суд ухвалив рішення про обмеження волі на п'ять років з випробним терміном три роки. Перебуває на підписці про невиїзд, має регулярно відмічатися в міліції. Мобільний телефон конфіскували. Засуджений сплатив майже 800 грн за витрати на хибний виклик.

У червні цього року набув чинності Закон про ув'язнення за неправдиві повідомлення про замінування терміном від двох до шести років. Раніше обходилися штрафами за адмінпорушення.

Зараз ви читаєте новину «За хибне замінування дали п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути