вівторок, 16 серпня 2011 05:30

Біля Феодосії затонув прогулянковий катер

10 серпня поблизу кримської Феодосії затонув прогулянковий катер. На борту були 32 пасажири, зокрема громадяни Росії та Білорусі. Поверталися з мису Святого Іллі, де пірнали з аквалангом. За 750 м від берега судно пішло на дно. Рятувальників викликала жінка, яка гуляла із сином на пляжі. Люди пробули у воді майже годину, доки приїхали рятувальники. Шестеро самі допливли до берега. Усі залишилися живі.

Очевидці кажуть, що катер почав занурюватися за 2–3 хв. Кілька людей сіли біля одного борту, судно перехилилося і зачерпнуло води.

— Мне нужно было в налоговую. Попросил родственника выйти в море вместо меня. У него есть судоходческие права. Перед выходом племяш был трезв как стекло. Он взял с собой друга в помощники. А газеты понаписывали чушь, что они понапивались еще перед отходом, перегрузили катер, чтобы заработать побольше, — каже власник судна Петро Прудов, 61 рік. Має два катери. Водить 20 років. — Я коли дізнався, зразу поїхав на буну, куди привезли людей. Там навіть "швидкої" не було. Тільки рятувальники та катер, що тягає "банан". Через 40 хвилин понаїхало місцевого керівництва. Племінник наче тверезий був.

Пасажири рятувалися хто як міг. Четверо чоловіків стрибнули у воду. Луганець 27-річний Олександр надув матрац — на ньому попливли  до берега семеро. Еменесники говорять, людям пощастило. Усі вміли плавати. Двоє 13-річних хлопців мали рятувальні жилети. Людям допомагав тренер із дайвінгу — знесилених виштовхував на поверхню.

— Катер затонул на глубине 19 метров. Сегодня с утра мы его нашли. Достаем вещи пассажиров, — телефоном у четвер в обід розповідає Ігор Аврацький, перший заступник міського голови Феодосії. — Катер был приписан к 215 базе-стоянке "Прибой". Перед выходом капитан должен был предупредить начальника базы и инспектора о выходе в море. Инспектор обязан проверить лодку на наличие спасательных средств и состояние экипажа. Куда смотрели они — неизвестно. Будем разбираться.

35-річного капітана та його 33-річного напарника затримали. У крові виявили 0,63 проміле алкоголю (еквівалент 100 г горілки. — "ГПУ"). Порушили кримінальну справу за нехтування транспортними правилами.

Зараз ви читаєте новину «Біля Феодосії затонув прогулянковий катер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути