пʼятниця, 20 липня 2012 05:15

Віталій Криворучко спалив наречену та її матір

35-річний Віталій Криворучко з міста Лисичанськ Луганської області побив, облив бензином і підпалив наречену 23-річну Ганну Вінокурову та її матір 41-річну Ірину. Ганна згоріла, Ірина четвертий тиждень у тяжкому стані.

— Анечку я с ложечки выкормила, — плаче 64-річна Валентина Кривохатська, баба загиблої. — Ира родила ее, когда ей было 18 лет. При родах ее неправильно зашили, целый год в гинекологии провела. Зятя в армию забрали. Внучка осталась на моих руках. Когда Аня должна была идти в первый класс, зять умер. Ира с Анечкой так и осталась с нами.

Ірина Вінокурова працювала на місцевому склозаводі "Пролетар", Ганна після закінчення гірничого технікуму стояла на обліку у центрі зайнятості. Три роки тому познайомилася з Віталієм Криворучком.

— Мне он сразу не понравился, — говорить 66-річний Анатолій Кривохатський, дід загиблої. — Такий бик: 2 метри ростом, накачаний, якийсь страшний, злий, ніде не робить. Жив на гроші, які сестра зі Швейцарії присилала. А як себе любив. Кожен день обов'язково тричі має поїсти, сходити в спортзал, потім — розваги. Я казав Ані, щоб не водила його.

Останнім часом Віталій почав ревнувати Ганну.

— Анічка у нас дівчинка подвижна, багатьма речами цікавилася, — розказує баба. — А цей маньяк забороняв без нього кудись ходити. Постійно влаштовував сцени ревності. Анічка дивиться телевізор, а він за нею стежить. Тільки їй сподобався якийсь актор чи співак — цей аж біситься. Нерви тріпав. Десь за місяць до біди в Ані була затримка. Хтозна-чого. А він почав кричати, що вона зрадила його.

16 червня Ганна з матір'ю збиралися на пляж на річку Сіверський Донець.

— Я крутила порічки, — згадує той день Валентина Олексіївна. — Тут Віталік дзвонить, забороняє кудись без нього іти. "Та я ж з мамою іду", — Анічка поклала трубку.

Жінки були на пляжі до 17.00. Потім пішли на трамвай. Дорогою на них напав Криворучко, який стежив за ними.

— Вискочив з кущів із якоюсь залізякою, перемотаною ізолєнтою, — плаче Валентина Кривохатська. — Кричав Ані: "Говори, с...ка, от кого беременна?" Ударив Іру по ногах, потім почав Аню. Іра хотіла захистити, так він залізякою розбив їй голову, перебив ноги. Потім із рюкзака витягнув пляшку-півторашку, линув спочатку на Аню, потім на Іру. У Анічки були довгі коски, вона спалахнула як сірник. Іра хотіла закрити її собою — цей ізвєрг не дав. Дивився, як вони живйом горять. Потім подзвонив мені: "Забери своих уродов".

У Ганни Вінокурової згоріло 90% поверхні тіла. Вона померла. "При таких травмах у неї не було шансів", — каже Павло Малиш, керівник обласного управління охорони здоров'я. В Ірини Вінокурової постраждало 50% поверхні тіла. Найбільше — груди, спина, ноги. Вона у реанімації Луганської обласної лікарні.

Криворучка міліціонери затримали. Він планував утекти до сестри в Швейцарію. Свідчень не дає.

— Ірочці щодня роблять операції, — плаче батько Анатолій Петрович. — Як вона прийшла до тями, ми ще тиждень не казали про смерть Анічки. Потім мусили признатись. Зараз вона постійно в наркозі. Марить. Бачить Анічку, розмовляє з нею, тягнеться, щоб узяти її за руку.

Родина просить небайдужих пересилати гроші за цими реквізитами:

"Укргазбанк" МФО: 320478

ЗКПО: 23697280

Розрахунковий рахунок: 292434151

Отримувач: Кривохатська Валентина Олексіївна

Ідентифікаційний код: 1787119480

Рахунок: 26250008340001

Призначення платежу: для благодійної допомоги на лікування Ірини Вінокурової.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Криворучко спалив наречену та її матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

146

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути