вівторок, 18 березня 2014 05:00

У банку зникли збереження пенсіонерів

У пенсіонерів села Лузанівка Кам'янського району Черкащини зникли гроші з депозитних рахунків "Ощадбанку".

- Наша касірша Марія Поштаренко довго вмовляла: Тимофіївна, кладіть гроші в банк, під 17 процентів річних. І гроші будуть цілі, і за рік ше майже дві тисячі наросте, - згадує 75-річна Ольга Римар із Лузанівки. - Я повірила, бо довіряла. Ми з нею колись разом на фермі робили. Вона - завфермою, я - зоотехніком. Поклала на депозит майже 10 тисяч, які з дідом на смерть наскладали. Прошлий місяць мені звонять: "У вас, бабо, нема вже ні копійки. Всьо пропало".

Ольга Тимофіївна шкутильгає від сільмагу додому з поліетиленовим пакетом. Несе продукти лежачому чоловікові.

- Приходили до мене з банку, брали всі книжечки, документи, - продовжує Римар. Депозитний рахунок вона відкрила 4 жовтня торік, внесла 9,6 тис. грн. На нього перераховували також пенсію. - У книжечці все правильно, а в банківських бумагах грошей нема. Кажуть, це наша касірша аферу прокрутила. У банку говорять, що гроші вернуть.

У 75-річної Світлани Медведенко пропали 24 804 грн. Протягом місяця жінка вдруге потрапила в лікарню.

- Ми три роки жили на мою пенсію, жінчину не знімали, - каже 71-річний Микола Медведенко, чоловік Світлани. - Спеціально збирали, бо жінка боліє, в любий момент може понадобитись. А це два тижні заходить до нас делегація з району, просять дати жінчину книжку. Подивилися, покрутили нею і зі співчуттям: "У вас вже нічого нема".

Микола Матвійович перераховує, у кого зникли гроші:

- У Галини Чорненької - 20 тисяч, у Галі Лук'яненко - дев'ять. Всі тримали пенсійні гроші в банку. Касирка Марія Поштаренко зробила у книжці всі записи, печаті. А по банківським документам грошей нема. Люди кажуть, що Марія вкрала. Я не вірю. Вік Поштаренків знаю. Не п'яниці, трудяги. Якби Марія крала, то було б видно. По хаті, ремонтах, одежі, золоті, якійсь машині. Думаю, її хтось втягнув в оборудку.

Із лютого Лузанівський відділ "Ощадбанку" не працює. Людям радять звертатися до каси в сусідньому селі Райгород, що за 10 км. 51-річна Марія Поштаренко вдома. Біля її старенької хати гавкають двоє рудих дворняг.

- Я 18 років проробила в ощадкасі. Якби крала, то хіба так жила б? - показує господарство. - І хіба може людина при розумі забрати гроші односельців, з якими вік прожила? Не знаю, куди ділися ті гроші. Ні Богу, ні людям в очі дивитися мені не соромно.

У Кам'янському районному відділенні "Ощадбанку" зникнення грошей не коментують. Мовляв, це частина фінансової афери.

Зараз ви читаєте новину «У банку зникли збереження пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути