пʼятниця, 05 квітня 2013 05:30

У Ніни Москаленко відібрали другу третину будинку

3 квітня до хати столичної вчительки української мови 49-річної Ніни Москаленко вдерлися четверо невідомих. Назвалися представниками Сергія Михайленка — родича, який претендує на будинок.

— Прийшла додому близько третьої, — ввечері 3 квітня вона зустрічає на своєму подвір'ї. На хлів сперті чотири іржаві коси. — Дивлюся, перед двором стоять якісь чоловіки, не представляються. Потім увірвалися, поламали замки.

У будинку порається білявка в чорній куртці з текою документів. Називається Дарією Ревою — вона представниця Михайленка.

— Ми діємо в рамках закону, — показує папери. — Печерський суд постановив, що частина будівлі належить Сергієві Михайленку. Він доручив мені всі питання стосовно цієї справи. Вона може розпоряджатися своєю частиною, але ця — не її, так постановив суд.

Ніна Іванівна із сином, 17-річним Ярославом, і 81-річною матір'ю Ганною Макарівною живуть на пров. Землянському, 14. Їхня одноповерхова хата стоїть на Печерському пагорбі, поряд з Ботанічним садом ім. Гришка. З вікон видно Дніпро, пам'ятник "Батьківщина-Мати", із-за сусідських кам'яних парканів мідними дахами виблискують 4-поверхові маєтки з вежами.

Земля на пров. Землянському коштує $80 тис. за сотку. Двір Ніни Іванівни — майже 20 соток. Торік їй запропонували обміняти хату на схожу за містом, погрожували. Та вона не погодилася. Тоді проти киянки порушили кілька кримінальних справ, звільнили з роботи, на будинок нападали невідомі, суди почали відбирати дім частинами. Зараз одна третина хати належить Юрієві Бабенку, друга — Сергієві Михайленку.

Дарія Рева з охоронцем була в будинку Ніни Іванівни до третьої ночі 4 квітня. Вигнали їх нардепи від "Свободи" і "Батьківщини".

Зараз ви читаєте новину «У Ніни Москаленко відібрали другу третину будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути