Ексклюзиви
середа, 18 липня 2012 07:30

"У міліції навчили бити так, шоб слідів не лишати"

Жителі села Велика Салиха Красилівського району Хмельниччини бояться односельця Геннадія Козачука, 41 рік.

— Є такі люди, яким узагалі протипоказано вживати спиртне, — говорить 46-річний Василь Тимощук, Великосалиський сільський голова. — Козачук саме з них. Ніхто не має на нього управи. У нас за селом є водойма, яку викопали, щоб поїти корів. Козачук причепився, щоб я її здав в оренду. Я не можу — це ж не ставок. То він ходить і б'є там людей.

11 червня Козачук побив на ставку Володимира Дзюма.

— Я сидів на березі, — розповідає 57-річний Володимир Дзюм. — Тут Гена: "А тобі хто тут дозволяв сидіти", і зходу кулаком мене у висок. Очнувся я у воді. Він підскакує, бере за шию та починає топити. Наглотався я води. На другому березі рибаки сиділи, почали кричати. Це мене і спасло. На карачках виліз з води. Ше навіть не встав, як він мене чоботом у голову і давай каблуками по почках лупити. Казав, я тебе вб'ю, втоплю і ніхто знати не буде. Бачили б вираженіє його лиця. Натуральний садист. Не раз хвалився, що у міліції не одну людину скалічив. Каже: "Навчили бити так, шоб слідів не лишати".

Володимир Дзюм ледь дійшов до хати.

— Зайшов на поріг і впав. Всенький у болоті. Під лівим оком синяк, — згадує його донька Таїсія Поплавська, 30 років. — Ми викликали міліцію, "скору". Лікарі його забрали, а міліція приїхала аж увечері другого дня. Опитали коє-как. Так спішили, що протокол забули. З тих пір ні слуху ні духу. Козачук з дільничним — ліпші друзі. По селі чуть не за ручку ходять.

— Козачук, коли вип'є, стає неконтрольованим і агресивним, — каже дружина Ганна Дзюм, 56 років. — Якщо його не наказати, він когось уб'є, це лише питання часу.

Володимир Дзюм другий місяць лікується у райлікарні. Міліціонери не покарали Козачука.

На очах у сільського голови Козачук побив місцевого Дмитра Мудя.

— Підходить до мене, спокійно відводить у сторону і зразу кулаком в голову. Я впав. Став добивати ногами. Проломив ніс, два ребра. Якби не люди і голова сільради, то вбив би. Я заявив, бо була купа свідків. Дали йому два роки условно та 2 тисячі штрафу. Штраф досі не сплатив, — говорить Дмитро Мудь, 44 роки.

Так само колишній міліціонер покалічив керівника сільгосппідприємства Віктора Попчука. За це сплатив 17 грн штрафу.

— А за 17 гривень чого б не бити, — згадує Віктор Попчук, 46 років. — Після того якось іду ввечері на ферму, коли назустріч Козачук. І давай мене обзивати. Я змовчав, зігнув голову та пішов. Десь за півчаса бачу: він корма мої краде. Підбігаю, а він кидає рядно, хапає мене за грудки, робить підніжку та душить. Шипить: "Думаєш, я заплатив за тебе 17 гривень і тобі це минеться? Задушу й утоплю, до весни одні кості лишаться". Добре, що на ферму прийшли люди.

Односельця Віктора Іщука Козачук хотів заколоти.

— Він як вип'є, дурний робиться, — каже Віктор Іщук, 33 роки. — Він же колишній мєнт — запросто може когось убити. На мене з вилами кинувся. Якби не друг, який вхопив його за руку, то заколов би.

Геннадій Козачук відкидає звинувачення. Говорить, це його селяни ображають.

— Чо це ти мене фотографіруєш? Хто тобі розрішав? Ти кого защищаєш? — кричить, коли запитую про бійку з Дзюмом. — То ж бивший парторг і хронік. Це він мене в голову вдарив камінцем. Я терпіти не буду.

Зараз ви читаєте новину «"У міліції навчили бити так, шоб слідів не лишати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути