неділя, 05 листопада 2006 15:26

У Максима Слободського в легенях лишилося чотири осколки

Уранці 3 березня джип "Мітцубісі-Паджеро" їхав по селу Погреби, що в Броварському районі під Києвом. Селяни кажуть, його швидкість зашкалювала за 100 км на годину. Біля подвір"я 59-річного Віктора Зиньковського машина пригальмувала, щоб переїхати спеціальний горбок — "лежачого поліцейського". Гримнули постріли, і в "мітцубісі" розлетілося заднє скло.

У джипі їхали двоє студентів Київського економічного університету. За кермом був 22-річний Руслан Вовченко, син тодішнього заступника голови правління банку "Райффайзен-Аваль" Сергія Вовченка. Поруч — 18-річний Максим Слободський, його батько теж працює в банку. Хлопці свідчать, що стріляв чоловік із найближчого двору. Водія не зачепило, а от Максимові куля влучила у праве плече, пройшла під ключицею й застрягла в легенях. Руслан розвернув машину й повіз друга до лікарні в Київ.

— Я добре пам"ятаю той випадок, — розповіла "ГПУ" чергова станції "швидкої", назватися не захотіла. — Лікарі одразу подзвонили в міліцію. Говорили про вогнепальне поранення.

Наступного дня хлопці вказали будинок, звідки стріляли — вул. Теплична, 3а.

— Там живе Зиньковський, — розповідає "ГПУ" голова Погребищенської сільради Микола Бруєнко. — Він не наш, не сільський. Приїхав із Києва і побудувався років вісім тому.

Про стрілянину в селі голова згадує неохоче.

— Хто стріляв, чому, я навіть не знаю, — відмахується. — Різне говорять. Як воно було насправді — покаже час.

Прокуратура Броварського району порушила кримінальну справу.

— Це закінчений замах на вбивство, — каже слідчий Ганна Бондаренко. — Ми завершимо розслідування й передамо справу до суду.

Слідчі впевнені, що по машині стріляв Віктор Зиньковський. Чоловік давно конфліктує з автомобілістами, які гасають повз його двір.

Віктор Зиньковський — директор столичного ринку "Оболонь". Колись працював слідчим прокуратури. У Погребах біля озера чоловік побудував триповерховий будинок. Подібні садиби в селі коштують півмільйона доларів. Між триметровим парканом із червоної цегли, що огороджує обійстя Зиньковського, та озером проходить асфальтова дорога.

— За тим парканом два будинки, — розповідає сусід Зиньковського 79-річний дід Грицько. — А отой гарненький будиночок під червоним дахом — сарай.

Постраждалі Руслан і Максим відмовилися зустрітися з "ГПУ". На розмову погодився лише Віктор Зиньковський. Каже, що справді конфліктував із водіями:

— Років два тому жінка Люба поскаржилася голові Погребищенської сільради, що дорогою гасають машини. А раптом мій онук вискочить на дорогу? Я вимагав, щоб біля будинку встановили обмежувальні знаки.

На прохання директора міліціонери це зробили. Проте знаки хтось поламав. Зиньковський за власні гроші встановив на дорозі "лежачих поліцейських". Але їх теж псують. Чоловік каже, що найшвидше ганяють машини сусідів-банкірів. За кілометр від будинку Зиньковського стоїть котеджне містечко працівників банку "Райффайзен-Аваль". Там розташовані дачі Вовченків і Слободських.

Зиньковський каже, що не стріляв по машині.

— Дурниця. Ніби я ніч сидів із мисливським карабіном у засідці, — обурюється. — Ніколи не стріляв би зі своєї зареєстрованої зброї. Ми з дружиною спали й нічого не чули.

Зиньковський любить полювати. У нього є карабін "Сайга". Гвинтівка зроблена на базі автомата Калашникова, але, на відміну від нього, стріляє одиночними. Правоохоронці доводять — у студентів влучили саме з "Сайги".

— Карабін забрали, мої руки та одяг перевірили на сліди порохових газів, — продовжує Зиньковський. — Але так нічого й не виявили. Бо з останнього полювання на кабана гвинтівка два роки пролежала в сейфі.

Адвокат Зиньковського Олександр Середенко схиляється до іншої версії подій.

— Мабуть, цілили в машину, в якій міг їхати старший Вовченко — заступник голови правління банку "Райффайзен-Аваль" (нині Сергій Вовченко — голова правління банку "Престиж". — "ГПУ").

Максим Слободський вижив. Йому в Німеччині зробили кілька операцій. У легенях лишилося чотири осколки. Лікарі не видаляють їх, бо тоді хлопець може померти.

Зараз ви читаєте новину «У Максима Слободського в легенях лишилося чотири осколки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути