вівторок, 07 лютого 2012 05:45

Будівельник загинув біля Генпрокуратури

Близько сьомої ранку в понеділок біля приміщення Генеральної прокуратури України на столичній вул. Різницькій, 13/15 загинув будівельник. Він працював на зведенні нового корпусу установи, родом з Буковини. На висоті п'ятого поверху металева опора зірвалася, притисла робітника до стіни і роздавила. Тіло так висіло 3 год.

— Мене підняли краном туди. Але чоловік був уже мертвий, — каже рятувальник Ігор Карпушев. — Складно було, все слизьке, обмерзло.

Нове приміщення для Генпрокуратури зводять поряд із головним корпусом. Об 11.00 двір обгороджений. Міліціонери допитують свідків, навколо метушаться еменесники. Загиблий електрозварник лежить на металевій опорі. Голова скручена вбік, права нога задерта до пояса. На опорі — плями замерзлої крові. У фойє Генпрокуратури на моніторі показують ролик — працівники ГПУ вітають із днем народження колегу. Сюди ж заходить кур'єр. Ставить у прохідній ящик печива "Рошен".

— Уся відповідальність за загибель лежить на фірмі-забудовнику, — говорить Юрій Бойченко, голова прес-служби Генпрокуратури. — Роботи веде будівельна фірма "Інкорпорація". Керівництво цієї установи бере на себе всі витрати на поховання. Ми до цього ніякого стосунку не маємо. Прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом нещасного випадку. Зараз ведуться слідчо-кримінальні дії.

Зводити новий корпус почали минулого літа. Мають завершити до кінця цього року.

Зараз ви читаєте новину «Будівельник загинув біля Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути