пʼятниця, 30 листопада 2012 09:37

Поранений охоронець повертається в "Караван"

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Павло Феденков — єдиний із чотирьох охоронців, який вижив під час стрілянини 26 вересня у столичному торгово-розважальному центрі ”Караван”. Кулі влучили йому в шию і груди
Павло Феденков — єдиний із чотирьох охоронців, який вижив під час стрілянини 26 вересня у столичному торгово-розважальному центрі ”Караван”. Кулі влучили йому в шию і груди

Головний свідок у справі про стрілянину в "Каравані" Павло Феденков не впізнав у Ярославові Мазурку людину, яка стріляла в охоронців. Про це з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомив канал "1+1".

31-річного Павла Феденкова — охоронця, який вижив після стрілянини 26 вересня, виписали зі столичної лікарні швидкої допомоги. Тоді в нього влучили дві кулі. Одна в шию, друга — у груди. Павло вижив, йому зробили кілька складних операцій. Зараз лікується вдома, живе з дружиною і двома дітьми.

— Я постійно з ним спілкуюся, — каже 53-річний Петро Феденков, батько Павла. — Як почувається? Ну, 50 на 50. Не повністю він здоровий. Ще на больнічному. Коли одужає, знову піде працювати в той "Караван".

Батьки Павла живуть у місті Кодима на Одещині. Після поранення Павло до них жодного разу не приїжджав.

— Про ту стрілянину ми не говоримо, — продовжує батько.

Міліціонери продовжують розслідувати кримінальну справу вбивства охоронців "Каравану". Проводять дві сотні експертиз, зокрема судово-медичні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні, балістичні, дактилоскопічні.

Правоохоронці кажуть, що Павло Феденков таки упізнав у Ярославові Мазурку нападника.

— Крім того, за зразками крові Галини Мазурок встановлено, що вона є біологічною матір'ю "караванського стрільця". Його тканини виявлені на головному уборі та мішечку-гільзоприймачі, вилучених під час огляду місця злочину в "Каравані", а також на зубних щітках, трьох кепках та сорочці, вилучених під час обшуку за місцем його проживання, — говорять правоохоронці.

У справі є чимало версій.

— По цій справі із самого початку було багато запитань, — каже генерал-майор 54-річний Микола Каплій, колишній начальник міліції у Черкаській області. — Зараз їх ще більше. Ходить інформація, що насправді Феденков не впізнав Мазурка. Друге — як міг стрілок залишити своє ДНК у "Каравані"?

Микола Васильович припускає, що справу можуть закрити.

— І більш ніхто нічого не дізнається. Навіть якщо слідство допустило купу порушень — прокуратура прикриє міліцію. Правда може з'ясуватися значно пізніше. Багато чого знає сам Павло Феденков — прямий свідок. Тому актуальне питання його безпеки.

— Наша міліція закрита, тому важко визначити, чи правильно триває розслідування, — додає нардеп 50-річний Павло Жебрівський.

Він працював старшим слідчим Головного управління внутрішніх справ Києва. — Через цю закритість у суспільства і виникають підозри. У мене є головне запитання до генетичної експертизи. Достеменно невідомо, які сліди залишив у "Каравані" стрілок. То на чому проводять експертизу, які зразки порівнюють? Друге запитання — Мазурок застрелився чи його вбили? Третє — чому стрілець убивав людей? За хліб і молоко чи за те, що його затримали? У будь-якому разі стріляти за такі речі може лише психічно нестійка людина. Слідство ж не виявило в Мазурка психічних проблем. Недовіра людей росте.

Нардеп радить міліціонерам розкрити деталі слідства.

— До нас міліціонери вже не навідуються, — розповідає 58-річний Володимир Торба, дядько Ярослава Мазурка.

— Але от Люду, жінку Славіка, ше дьоргають. Галя, мати Славіка, вже більш-менш нормально почувається. Потроху відходить. Правда, ще не здорова повністю. Часто приходить вечором до мене додому. Ні грошей, ні золота, ні мобільного телефону їй не віддали. На похороні казала, що це не Славіка поховали, тепер уже каже, що то він. Але насправді так не думає. Просто її вже всі дістали.

Зараз ви читаєте новину «Поранений охоронець повертається в "Караван"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути