понеділок, 09 січня 2006 12:29

"Машина відкинула її, мов кошеня"

 

Уранці минулої п"ятниці, 9 грудня, у Донецьку під колеса авто потрапила відома піаністка Діна Писаренко. Винуватець наїзду з місця пригоди зник. Дівчину негайно відвезли до обласної травматологічної лікарні.

17-річну Діну Писаренко вважають гордістю Донеччини. Вона — дипломант та переможець багатьох престижних музичних конкурсів і фестивалів. 1999-го, ще навчаючись на музичному відділенні Донецького коледжу, виборола срібну медаль на Міжнародному конкурсі ім. Володимира Горовиця. А через чотири роки на цьому ж конкурсі стала володаркою золотої медалі. Вперше за історію незалежної України головну нагороду отримала представниця нашої держави. Завдяки цьому успіхові Діна стала лауреатом премії "Прометей престиж" загальнонаціональної програми "Людина року-2004" (у номінації "Юний талант"). Особисті вітання піаністці тоді висловив президент України Віктор Ющенко.

Донька впала, автомобіль навіть не зупинився

Тепер Діна навчається на другому курсі Донецької державної музичної академії ім. С. Прокоф"єва. Сюди вона й поспішала на чергову репетицію, коли стався нещасний випадок.

— Це трапилося десь за двадцять хвилин до десятої, — розповідає Анна Писаренко, мати потерпілої. — Діна вийшла на вулицю і через "зебру" попрямувала на зупинку — іншого переходу тут просто немає. Раптом на великій швидкості проїхав чорний джип і збив її. Машина відкинула Діну, мов кошеня. Вона впала. Автомобіль навіть не зупинився. Я все бачила через вікно — це сталося навпроти нашого будинку, що на бульварі Шахтобудівників, 52.

Кинулася до неї й одразу помітила, що є якісь проблеми з правою ногою. Довела додому, викликала "швидку" і відвезла доньку до лікарні.

Для піаністки травмована нога — це дуже серйозно

Там поставили невтішний діагноз: перелом основи ступні, серйозна травма гомілки та гомілкостопу. Не кажучи вже про численні синці та подряпини на стегні, біль у шиї, попереку, спині й животі. Дівчині надали першу медичну допомогу, наклали гіпс і відвезли додому, де вона перебуває й зараз. Лікарі поки що не беруться сказати, коли Діна зможе повернутися до творчої роботи. Адже для піаністки травмована нога — це дуже серйозно. Анна Писаренко сама працює в музичній академії і розуміє, що втрачену форму доведеться відновлювати тривалий час.

Свідки зафіксували номер авто. Як виявилося, чорну "Тойоту Ландкрузер" із номерним знаком "007-22 ЕО" зареєстровано в ДАІ на ім"я громадянина Клюшкіна Миколу Петровича. Він проживає в Донецьку за адресою: вул. Герцена, 38. Микола Клюшкін — генеральний директор потужного акціонерного товариства "ДАНКО" ("Донецкое научно-коммерческое общество"). Воно є співвласником багатьох підприємств, пов"язаних із машинобудівною, вугільною та металургійною галузями. Зокрема, йому належить "Єнакіївський металургійний завод". За неофіційною інформацією, АТ "ДАНКО" тісно співпрацює з компанією Рината Ахметова "Систем Кепітал Менеджмент". Прізвище президента АТ "ДАНКО" Сергія Момота значиться 57-м у передвиборному списку Партії регіонів.

Чи були допитані водій та власник авто — невідомо

Сам Микола Петрович відмовляється коментувати нещасний випадок. У телефонній розмові він заявив лише про те, що на момент наїзду за кермом перебував не він особисто, а водій компанії.

На сьогодні розслідуванням цієї справи займається обласне управління ДАІ. Ще в лікарні Діна та Анна Писаренко дали покази правоохоронцям. Чи були допитані водій та власник авто — невідомо. У скупих рядках зведення щодо наїзду на Діну Писаренко зазначено: "Марка та номер автомобіля, який скоїв наїзд, встановлюються".

Зараз ви читаєте новину «"Машина відкинула її, мов кошеня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути