Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2012 05:30

"Кожного дощу по подвір'ю гівно плаває"

Кілька десятків будинків на вул. Ватутіна у місті Шепетівка Хмельницької області підтоплюють дощі. Вода не протікає забитими зливними каналами.

— Усі лєвньовки позасипали, бо дорогу постоянно підсипають, — каже 60-річний Петро Кривий із будинку №95. — Ця дорога й так на півметра вища за всю вулицю. Хоч по документах вона давним-давно заасфальтірована.

Люди бояться навіть невеликого дощу. Вода заливає двори і довго не сходить.

— Через то на городах нічо не росте, — розповідає 56-річна Раїса Нечепорук із дому №97. — Я бурячки посадила, то такі, як мізинець, виросли. А картопля вся погнила. Я тут кілька років живу. Якби знала, то ніколи тут хати не купляла б.

— До нас і з Радіщева, і з Шишукової (сусідні вулиці. — "ГПУ") вода стікає, — говорить 74-річна Людмила Кравчук із будинку №98, — бо наша вулиця внизу. Лєвньовка зразу набирається повна, і все тече на подвір'я та до хати. Як но дощ, я зразу встаю та мацаю під кроваттю, чи нема води. Якось затопило так, шо дорожки плавали.

Місцеві скаржилися на затоплення до рятувальників, житлово-комунальної служби, міськвиконкому. Після звернень вулицю обстежують комісії. Остання була 2010 року. Висновок: "У зв'язку з високим рівнем ґрунтових вод та низькою посадкою житлового будинку, необхідно провести очистку зливної канави".

— Скільки просили, щоб почистили ту трубу. Кажуть, шо ми самі маємо її чистити. А як нє, то будуть штрафувати, — говорить 76-річна Олена Завістовська з будинку №90. — А кому чистити, як тут одні пенсіонери.

Під час останнього затоплення 23-річна Ганна Анікіна з дому №94 кілька днів не виходила на вулицю. Сиділа у хаті із сином 8-місячним Захаром:

— А куди мали йти, як вода біля самого порога стояла? Якби дощ ішов ще з півчаса, ми з дитиною в хаті плавали б.

59-річна Надія Давідчук із будинку №96 за останні чотири роки двічі міняла у хаті підлогу.

— А ви самі подивіться, — запрошує у дім. — Дощ був більше 10 днів тому, а вода донині не впиталася. Двом онукам на подвір'ї нема де гратися. Як но дощ — вода в хаті. Стіни так набралися влаги, що дом може завалитися. Страшно ночувати.

— Ми кілька разів ходили до мера цілою делегацією. Не прийняв, — каже Віктор Гречаний з будинку №111 на вул. Ватутіна. — Нам теж давно це надоїло. У нас же на цілій вулиці нема каналізації. У всіх септики. Як дощ, вода заливає і подвір'я, і септики. Я, буває, по три рази на місяць викачую. За одну викачку — 100 гривень. Але не кожен має такі гроші. То по подвір'ї кожен дощ гівно плаває. А ми в резінових чоботях ходимо.

— Дійсно, сьогодні на вулиці Ватутіна у дощ є підтоплення, — говорить 36-річний Андрій Савчук, начальник Житлово-комунального господарства міста. — Щоб зробити зливну каналізацію, немає грошей. А зливні канали ми почистимо.

Перший заступник мера Олександр Діхтярук відмовляється спілкуватися з журналістом.

— Треба було на прийом записатися заздалегідь, — каже його секретарка.

Зараз ви читаєте новину «"Кожного дощу по подвір'ю гівно плаває"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути