Ексклюзиви
пʼятниця, 20 грудня 2013 07:30

П'ятирічний хлопчик помер від мишачої отрути

Автор: фото з архіву Мамеда Гусейнова
  Богдан Кравець із села Іванівка Уманського району Черкащини надихався випарів мишачої отрути ”Джин”, які просочилися до кімнати з горища. Отримав набряк головного мозку
Богдан Кравець із села Іванівка Уманського району Черкащини надихався випарів мишачої отрути ”Джин”, які просочилися до кімнати з горища. Отримав набряк головного мозку

17 грудня в Уманській районній лікарні Черкаської області помер 5-річний Богдан Кравець. Його матір, 28-річну Катерину, і двоюрідну сестру, 13-річну Єлизавету, лікують. Вони отруїлися випарами отрути для мишей "Джин", які просочилися у хату з горища.

– Лучше бы я умер, – плаче 37-річний Мамед Гусейнов, батько Богдана. – У нас на чердаке были орехи. Там мыши завелись. Ту отраву я нашел, посыпал. Не думал, что сквозь потолок пройдет.

Мамед Гусейнов родом зі Ставропольського краю Росії. З Катериною познайомився на заробітках у Москві. Переїхали до села Іванівка Уманського району, купили будинок. Живуть цивільним шлюбом.

– Це я продав ту хату, – розповідає сільський голова Григорій Рудий. – То моя, батьківська. Довго стояла, доки покупців знайшов, усе позаростало. Катя з Мамедом прибрали, город обробили. У них у дворі завжди чисто, гарно. Мамед хазяйство тримає, худобу. Катя після декрету торгує в магазині. Сім'я роботяща, дружна. Мамед жінку любить, сина любив. Коли не йде у магазин по цигарки, завжди щось дитині купить: "Что-то сладенькое маленькому дайте". У селі таких чоловіків мало, щоб у сім'ю все робив. Він в Україну заради Каті приїхав. Богданчиком узагалі жив. А це в них і племінниця поселилася, бо її мама на заробітки подалася, доньку сестрі лишила.

Хата Гусейнова – цегляна, одноповерхова, побілена, підведений газ. У дворі є сарай, криниця. Тут же стоїть глиняна хата, де живе мати Катерини.

Після отруєння жінка дві доби не приходила до тями. Її племінницю перевезли до столичної клініки "Охматдит". Богдана поховали 18 грудня.

– Наступного року хлопчик мав у перший клас іти, – каже директор дитячого садка Світлана Сушкета, 44 роки. – Вихований був, спокійний, добрий. Завжди доглянутий, одяг гарний батьки купували. Видно було, що з дитиною займаються.

– Років 20 тому ми травили мишей на складах тим ядом, – згадує сільський голова. – Коли висипали, тиждень ніхто у склад не заходив. Давно того яду ніде не було. Зараз на базарі чи в магазині не купиш. То хтось мав дома і викинув, а Мамед знайшов.

Зараз ви читаєте новину «П'ятирічний хлопчик помер від мишачої отрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути