середа, 02 червня 2010 05:00

Батько учня побив шкільного хореографа

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Учитель Максим Барчук тримає знімок власної голови в Уманській міській лікарні Черкаської області. Олег Сотниченко перебив йому щелепу і вибив два зуби
Учитель Максим Барчук тримає знімок власної голови в Уманській міській лікарні Черкаської області. Олег Сотниченко перебив йому щелепу і вибив два зуби

26 травня біля школи N5 у місті Умань на Черкащині побили вчителя хореографії Максима Барчука, 24 роки. На нього накинувся 39-річний бізнесмен Олег Сотниченко, батько учня четвертого класу.

Максим Барчук лежить у міській лікарні зі струсом мозку та перебитою щелепою. Колеги допомагають йому їсти через трубочку. Коли щось хоче сказати, пише в блокноті. Говорити важко. Просить товариша переповісти, як усе сталося. На лікарняній тумбочці стоїть сік та букет рожевих троянд, які принесли учні.

— Максим Сергійович виходив зі школи десь о 15.30. У четвертих класів було випускне свято, — розповідає 47-річна Ірина Петрівна, класний керівник 4""А"" класу, в якому навчається Андрій Сотниченко. — Максим почув, як хтось назвав його дураком. Збоку підскочив один із батьків. Нецензурно вилаявся, погрожував, кричав. Сказав: "В асфальт закатаю". Ударив Максима кулаком у живіт, а другий раз в обличчя. Перебив щелепу та вибив два зуба.

Дістатися до лікарні Барчуку допомогла колега Тетяна Павлюк. Зустріла його, коли ішов побитий зі школи.

— Він прямував назустріч. Куди саме йде, не міг пояснити, — говорить Тетяна Павлюк, вчителька молодших класів. — Очі великі, біля рота кров. Каже, "мене побили".

Наступного дня Максимові Барчуку зробили операцію на щелепі. Лікарі попереджають, їстиме через трубочку тижні три.

— Наша колега запитала в Андрійка, чому його батько так вчинив. Андрій каже, "бо вчитель на мене кричав і робив зауваження. А вас папа бити не буде", — розповідає Ірина Петрівна. — На уроках він тиха, спокійна дитина. Батько в школу ніколи не приходив, мама бувала на свята.

Сказав: "В асфальт закатаю". Ударив Максима кулаком у живіт, а другий раз в обличчя

Наступного дня дітям видавали табелі. Андрій Сотниченко до школи не прийшов. Кажуть, що Олег Сотниченко був у школі, шукав побитого вчителя. Але до лікарні не ходив.

На останньому дзвонику в школі учні обговорюють побиття вчителя.

— Ми вчора танцювали вальс, який вчили з Максимом Сергійовичем. Він людина хороша. Просто поговорить з ним можна, — розповідає випускник Ярослав. — Треба, щоб міліція з цим обов"язково розібралася.

Директор школи Володимир Килимник, 68 років, вважає цей випадок неподобством:

— Виходить, вчитель не може виконувати свої обов"язки. Максим Сергійович — молодий вчитель, відповідальний, любить свою роботу. І діти його люблять.

Із Олегом Сотниченком поговорити не вдалося. Дружина Олена сказала, що не знає, як знайти чоловіка і номера його мобільного в неї нема. У школі кажуть, що на свято до сина вони прийшли окремо.

Міліція чекає результатів судмедекспертизи. Від них залежатиме, чи порушуватимуть кримінальну справу.

У місті розповідають, що Олег Сотниченко раніше був пов"язаний із кримінальним світом. Зараз має власний бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Батько учня побив шкільного хореографа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути