пʼятниця, 28 травня 2010 01:00

Засудженому за вбивство виплатять компенсацію

4,1 тис. євро має виплатити державне казначейство України 28-річному Олексію Москаленку із селища Курахове Мар"їнського району Донецької області. Такий вирок виніс Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, Олександра Шаповалова і Олексія Москаленка звинуватили у вбивстві пенсіонера, яке сталося вночі 27 червня 2003 року. У першого знайшли закривавлений одяг і вкрадені речі. Він отримав вісім років в"язниці, присуду не оскаржував. На Москаленка доказів не було. Не виявили ні крові на його одязі, ні відбитків його пальців на місці злочину. Троє свідків бачили, як за кілька годин до злочину Москаленко повертався додому. Однак суд дав йому 15 років ув"язнення. Той оскаржив рішення. Верховний суд відправив справу на дорозслідування. А поки що Олексій продовжує чекати остаточного вироку в ізоляторі — майже п"ять років.

Москаленко поскаржився до Європейського суду. Той визнав, що українські слідчі порушили ""Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод". Та передбачає, що затриманий має право на розумний термін судового розгляду справи. Виніс присуд — сплатити компенсацію за надмірно тривалий розгляд.

Справу Олексія Москаленка Верховний суд України вкотре розгляне 29 липня. Він вимагає виправдання. Його батько додатково хоче покарати тих, через кого сина утримують під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Засудженому за вбивство виплатять компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути