пʼятниця, 06 липня 2012 07:00

Оксана Мусіюк померла після операції у приватній клініці

Автор: фото з родинного архіву Мусіюків
  Оксана та Сергій Мусіюки на відпочинку в Кам’янці-Подільському. Одружилися 
два роки тому, дітей не мали
Оксана та Сергій Мусіюки на відпочинку в Кам’янці-Подільському. Одружилися два роки тому, дітей не мали

Вранці 23 червня Оксані Мусіюк, 25 років, із селища Білогір'я на Хмельниччині у приватній клініці професора Суходолі в обласному центрі зробили операцію. З печінки видалили 5-сантиметрову кісту. Після того у важкому стані її відправили в реанімацію обласної лікарні. Майже за 12 год. пацієнтка померла.

— В Оксани виявили кісту, — розповідає чоловік Сергій Мусіюк, 27 років. — Сказали, треба звернутися в обласну лікарню — там краща апаратура. 22 червня приїхали на консультацію до хірурга. У направленні чьотко написано: такий-то корпус, третій поверх, такий-то кабінет. Стоїмо, чекаємо. Підходить медсестра і каже, що хірург приймає внизу.

На першому поверсі обласної лікарні розташована приватна клініка Анатолія Суходолі.

— Лікар подивився на знімок. Каже: "Операція не складна. Зробимо чотири маленькі розрізи. За два-три дні випишемо. Це коштує 10 тисяч гривень. Дав направлення до доктора Дарманського: "Заплатите йому 500 гривень, і він зробить томограму". Жінка ще не встала з апарата, як той врач: "Давай дєнєжку", — додає Мусіюк.

Оксана залишилася ночувати у клініці. Звечора у неї взяли кров з пальця і вени, зробили кардіограму та зміряли тиск. 23 червня о 6.30 чоловік привіз гроші.

— У 7.30 медсестра дала жінці укол і повезла в операційну, — продовжує Сергій. — Я ще подумав: "Вона документів не підписувала та й обстежень толком не пройшла". Але ж професору видніше. Десь часа через півтора вибігає медсестра, каже до іншої: "Треба кров". Та принесла два пакети, потім ще два.

— Операція була десь до 11.30, — говорить 52-річний Володимир Свередюк, дядько Оксани. — Лікар сказав, що відкрилася сильна кровотеча. Оксану відправили в реанімацію. А він пішов на обход — Суходоля в той день чергував у лікарні.

— У тій клініці я заходила до жінок у палати, — розповідає Ніна Свередюк, 52 роки. — Жодна з них ніяких документів не підписувала. Хоч має бути якийсь контракт на лєчєніє, якийсь прейскурант.

О 22.50 у реанімації обласної лікарні Оксана Мусіюк померла.

Із Сергієм вони знали одне одного з дитинства, жили по сусідству. Одружилися два роки тому. Оксана викладала у школі англійську мову. Чоловік працював у Державтоінспекції. Торік влаштувався начальником служби безпеки в сільськогосподарському товаристві.

Автор: фото з сайта www.ye.ua
  Анатолій Суходоля не визнає своєї провини у смерті Оксани Мусіюк. Каже, попереджав родину, що ця операція складна
Анатолій Суходоля не визнає своєї провини у смерті Оксани Мусіюк. Каже, попереджав родину, що ця операція складна

Головлікар обласної лікарні каже, Анатолій Суходоля не його підлеглий.

— Він працює в обласному управлінні охорони здоров'я, — говорить Аркадій Флаксемберг, 62 роки. — Мені не підчиняється. Це приватна клініка. Приміщення йому в оренду здає облдержадміністрація.

Рідні померлої вимагали надати їм документи про лікування Оксани. Суходоля відмовив. Мовляв, лише з припису прокуратури. Родичі наполягали, погрожували, що труну з її тілом занесуть у кабінет начальника обласного управління охорони здоров'я. Після того їм за 40 хв. привезли виписку.

— Пацієнтка померла внаслідок оперативного втручання, — каже 44-річний Ігор Казановський, судмедексперт. — Це попередній висновок. Комісія вирішуватиме, чи була це помилка лікарів. Жінка померла від набряку мозку і легенів. Це може статися при шоках, великій крововтраті та різних хворобах.

— Оксані та кіста не заважала, — плаче Сергій Мусіюк. — Судмедексперт сказав, що вона могла жити з нею до старості. Це Суходоля нас підбив. Професор, завідувач кафедри післядипломної освіти, головний хірург Хмельницької області, доктор медичних наук, заслужений лікар України. Гляньте, скільки регалій, а мою дружину зарізав.

Рідні Оксани Мусіюк звернулися в міліцію і прокуратуру. Вимагають усунути Анатолія Суходолю від роботи.

— У міліції нам казали, що цього лікаря недавно побили через те, що він зарізав на операційному столі людину, — говорить 44-річний Андрій Свередюк, другий дядько Оксани.

— Ми знайшли двох людей, чиї родичі теж потерпіли. Вони нічого добитися не могли. Всюди кругова порука. Але ми виведемо його на чисту воду, — додає Сергій Мусіюк.

"Із кістою жінка могла жити"

Професор відкидає звинувачення.

— Родина дала письмову згоду на операцію, — каже Анатолій Суходоля, 53 роки. — Але ці документи передані експертній комісії. Я направив на приватний томограф, бо на ньому якісніші знімки. Операція складна, про це попереджав. Родичі мене звинувачують, що, будучи на чергуванні в обласній лікарні, я оперував у клініці. Але я не можу розрахувати час операції, вона затягнулася. З кістою жінка могла жити. Але ж це утворення їй заважало.

 

Зараз ви читаєте новину «Оксана Мусіюк померла після операції у приватній клініці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

150

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути