вівторок, 26 квітня 2016 06:35

"Нові власники поміняли замки. Мої речі валялися на підлозі, все було потрощене"

Автор: фото з архіву Віктора Макарова
  Киянин Віктор Макаров рік судиться з колишньою дружиною. Продала свою частку квартири без його відома. Нові господарі вигнали чоловіка з помешкання
Киянин Віктор Макаров рік судиться з колишньою дружиною. Продала свою частку квартири без його відома. Нові господарі вигнали чоловіка з помешкання

— Дві третини квартири віддав дружині та дітям. Собі залишив одну кімнату — і тепер опинився на вулиці. За рік п'ять разів переїжджав із місця на місце, — каже киянин 55-річний Віктор Макаров. Сім років тому розлучився з дружиною Ладою після 25 років шлюбу. Мають спільних дітей — 25-річну Ганну та Костянтина, 18 років.

— Стосунки з дружиною почали псуватися, коли ще діти були малі. Лада постійно налаштовувала їх проти мене, особливо доньку. В Ані змалку був непростий характер. На будь-які зауваження відповідала по-хамськи. Дружина в таких ситуаціях завжди ставала на бік дитини. Наші стосунки поступово вичерпали себе. Ми з Ладою — зовсім різні. Вона любить побути вдома. Я ж — компанійський. Ходжу в театри й філармонії. Там і познайомився з Олександрою. Вона на 20 років молодша. Подав на розлучення, — розповідає.

3-кімнатку на столичній вул. Амосова Макарови купили 2004 року. Для цього продали дві квартири в Києві. Їх чоловік отримав у спадок. Після розлучення уклали мирову угоду. За нею дві кімнати перейшли Ладі, решта — Вікторові.

— У новій квартирі ми майже не жили. Зробили ремонт і здавали її в оренду. За ці гроші знімали гарну 2-кімнатку неподалік залізничного вокзалу. Після розлучення жінка й діти там і лишилися. Я із другою дружиною винайняв однокімнатну.

Лада Макарова продала свою частину квартири торік. За ці гроші побудувала дім під Києвом. Мешкає там із дітьми. Працює психологом.

— На момент продажу я жив в одній із кімнат тієї квартири на Амосова. 8 травня торік не зміг потрапити додому. Нові власники поміняли замки. Довелося просити, щоб пустили. Коли зайшов, мої речі валялися на підлозі, все було потрощене. Холодильник і телевізор зникли. Не міг знайти свого ­одягу. ­Кудись ділося зимове пальто. Після роботи не міг відпочити у своїй кімнаті. Мешканці спеціально шуміли, вривалися в мою ­кімнату й не давали спати. Наступного дня зібрав уцілілі речі і виїхав, — згадує Віктор.

— Дружина Віктора "подарувала" свою частку квартири без відома чоловіка. Каже, отримала за неї 40 тисяч доларів. Це дуже мало. Помешкання — у престижному районі Києва. Має панорамний краєвид на Голосіїв, Печерськ, Олімпійський стадіон. Подібне в тому ж будинку коштує щонайменше 150 тисяч доларів. Угоду оформили як дарування, щоб приховати факт продажу частини квартири, — говорить адвокат Макарова 75-річний Ярослав Зейкан.

— Ми з Віктором розлучилися ще сім років тому. Поділити квартиру запропонував він. Свою частину я продала, бо треба було житло для мене й дітей. Переїхали півтора року тому. Що зараз із Віктором, я не знаю. Він — доросла людина, нехай свої проблеми вирішує сам, — каже колишня дружина 50-річна Лада Макарова.

Віктор працює системним адміністратором у столичному інституті.

— Переїжджаю часто, щоб не набридати людям. Друзі знають мою проблему, тому запрошують пожити. Думав знімати житло, але це зараз дуже дорого. За комунальні послуги і проживання в товаришів не плачу. Іноді до вечері можу купити тортика або молока. Досі оплачую комунальні на Амосова, — додає Макаров.

— Віктор каже, що його квартира коштує 180 тисяч. Таких цін вже давно немає. Вона не може коштувати більш як 100 тисяч доларів. До того ж це — житло з боргами. Лише за комуналку набігло 11 тисяч гривень. Київенерго погрожу­вало відключити світло. Є нові борги за воду й електрику. Ми пропонували разом продати квартиру. Так Віктор вимагає 80 відсотків вартості. Новій власниці пропонує лише 20 процентів, — пояснює адвокат Вікторія Трепетьон, 50 років.

Зараз справу слухає Вищий спеціалізований суд столиці.

Зараз ви читаєте новину «"Нові власники поміняли замки. Мої речі валялися на підлозі, все було потрощене"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути