пʼятниця, 22 липня 2016 07:15

Не мародерствуйте на вбивстві Шеремета

1997 року Павло Шеремет потрапив у білоруську в'язницю за репортаж про "незаконний перехід" білорусько-литовського кордону. Влітку 2000-го "ескадрон смерті" Лукашенка вбив Дмитра Завадського — оператора Шеремета, коли він їхав у Мінський аеропорт зустрічати Павла. Тепер смерть добралася й до нього.

В інтернеті обговорюють дві основні версії. Перша: вбивство вчинили спецслужби РФ — для дестабілізації ситуації в Україні. Друга: машину Притули підірвали українські спецслужби, щоб отримати привід для закручування гайок і розправи з неугодними. Але Шеремет ніколи не становив серйозної загрози ні для кремлівського режиму, ні для київської влади.

Слідство зобов'язане уважно перевірити всі версії. А представникам влади, політикам і громадським діячам не варто формувати громадську думку під зручний для них варіант. Не треба мародерствувати на смерті Шеремета.

Подивився відео з місця трагедії. Троє людей діставали Павла з понівеченої, задимленої машини. Ще двоє — поливали автомобіль газованою водою з пластикових пляшок. Решта — витріщалися, знімали на телефони.

Потім приїхали "швидка", поліція. Машина згоріла дотла — разом із відбитками пальців і речовими доказами. Згоріла в центрі міста, на перехресті, в оточенні інших машини, ресторанів і кафе, в кожному з яких є вогнегасник і сильні, сміливі, небайдужі люди. Чи їх вже немає ніде?

Зараз ви читаєте новину «Не мародерствуйте на вбивстві Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути