Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2013 05:00

Наймасштабніші афери України

SWB — система віртуального бізнесу, існує в Києві з 2009 року. Діє за принципом фінансової піраміди. За $60 кожен охочий стає її учасником і отримує прибуток за кожного нового учасника, якого приведе до системи. Міліціонери не називають точної кількості залучених, однак запевняють, що ошуканих — десятки тисяч, у них видурили сотні мільйонів гривень.

Інвестиційну компанію "Кінґз Кепітал" 2006 року заснував пастор церкви Посольства Божого — Сандей Аделаджа. Закликав вірян інвестувати у компанію, обіцяв повертати з відсотками. Фірма заборгувала вкладникам $180 млн. Аделаджу затримали, однак згодом відпустили на підписку про невиїзд.

Будівельна корпорація "Еліта-Центр" 2004—2005-го зібрала 400 млн грн із 1759 осіб. Обіцяла звести житлові будинки, однак їх ніхто не збудував. Організатори втекли за кордон. Триває розслідування, збитки потерпілим частково відшкодувала місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «Наймасштабніші афери України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути