Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2013 05:15

Міліціонери зґвалтували і побили Ірину Крашкову

— Виродки! Маніяки! Розірвати їх! — по обіді 30 червня три сотні жителів райцентру Врадіївка Миколаївської області пікетують райсуд. Той має обрати запобіжний захід міліціонерам Дмитрові Поліщуку, Євгенові Дрижаку і таксисту Сергієві Рябініченку, які опівночі 27 червня побили й зґвалтували 29-річну Ірину Крашкову. Жінці порвали губи, у трьох місцях проламали череп.

— Страшно жить в государстве, где милиционер вместо того, чтобы защищать, выходит насиловать и убивать! — кричить у натовпі невисокий чоловік у білій футболці. Тримає парасолю — накрапає дощ. — Почему он поднимает руку на тех, за чей счет живет?

— Люди, передавайте всім, збираємося тут і завтра, опівдні, — метушиться чоловік у футболці.

Жінки переповідають деталі нападу.

— До Іри приставали ше в магазині. Вона одказувала, потом послала їх. То вони повезли її в посадку, розірвали рота, порвали матку. Ше піску туди насипали.

Згадують, що в січні 2011-го у Врадіївці так само напали на школярку Аліну Поркул. Вона померла.

— Убивство Аліни досі ніхто не розкрив, — каже жінка, яка представляється Оленою. — Приїжджали екстрасенси. Двоє з ходу сказали, що Аліну вбили люди в погонах. У них є високопоставлені родичі у правоохоронній системі, вони все прикрили.

На порозі суду топчуться троє міліціонерів, четвертий знімає на відеокамеру тих, хто найбільше обурюється. О третій дня з Миколаєва приїжджають два автобуси із загоном спецпризначення "Беркут". За 2 год. до суду під'їжджає автозак із затриманими. Натовп обступає його, з автобусів вискакують "беркутівці" у шоломах, оточують машину кільцем.

— Оддайте їх нам! Кого захищаєте? — кричать люди, підпирають машину, хитають її.

 

Ірина Крашкова розлучена. Живе з матір'ю-інвалідом і 11-річним сином Дмитром. Працює продавцем продуктового магазину в центрі Врадіївки. Її старший брат 32-річний Геннадій Крашков із родиною мешкає за кілька хат.

— Іра усіх у Врадіївці знає, — розповідає Геннадій. — Того вечора домовилася з подружкою зустрітися в центральному парку. Підійшла, а там кажуть: "Вход — 10 гривень". Вона питає: "А чого так дорого?", а тут ззаду підходить Дмитро Поліщук. Витягнув 10 гривень і заплатив за неї. Іра зайшла в парк, але подружки не було. Сестра трохи послухала музику й пішла додому. На вулиці Маяковського, за 400 метрів від хати, за нею зупинилися "жигулі". За рульом був таксист Сергій Рябініченко, Поліщук і Дрижак — у салоні. Звали до себе, але вона не хотіла. То її силою затягли, вивезли в посадку під сусіднє село Сирово.

Ірина Крашкова лежить у лікарні швидкої допомоги в Миколаєві. У неї потрійний відкритий перелом черепа, численні забої, відірвана губа, порвані статеві органи. Жінці зробили кілька операцій.

— Били ще в машині. Руками по голові, — згадує Ірина вечір 26 червня. — У посадці кинули на землю, почали бити вже ногами. Знасилував спочатку один міліціонер, потім другий. Таксист не силував, але бив найкрепше. Не знаю чим — домкратом чи кастетом, прямо у голову. Я плакала. Кажу: "Хлопці, може, маєте дітей, може, будете мати, беріть, шо хочте, робіть, шо хочте, тільки не вбивайте, бо в мене дитина". З усього помню тільки їхні очі. Вони чи під наркотою були, чи ще під чим.

Ірину покинули на землі й поїхали.

— Чую, мене заливає кров'ю. 10 метрів проповзу і сознаніє втрачаю, — продовжує  жінка. — Потім чую: машина під'їхала. Це вони вернулися, почали мене шукати. Я поняла, що вирішили добити. Затаїлася в траві. Лежу й чую, як майже рядом гілки під ногами хрустять. Просила в Бога, щоб помилував мене ради дитини.

Чоловіки не знайшли Ірину. Поїхали. Жінка до ранку дісталася млина за посадкою. Тамтешня робітниця дала їй старі штани і светр, викликала "швидку".

— Уранці ми всі шукали Іру, — говорить Геннадій. — А її напарниця в магазині каже: "Її побили, вона в хірургії. Ми з жінкою туда, там купа міліціонерів. На порозі сидить Поліщук, очі червоні. Я не знав, що то його рук діло. Зайшов у палату, Іра все розказала. Я вибіг надвір, думав кончить того Поліщука, але його вже не було.

 

Дмитро Поліщук — лейтенант дозвільної системи Врадіївського райвідділу міліції, племінник прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука. Євген Дрижак — старший лейтенант міліції.

Затримали Поліщука та Рябініченка.

— Їм інкримінують нанесення тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування та розбійний напад, — каже прокурор району Сергій Мочалко. — Третього фігуранта не затримували. За попередніми даними, він тієї ночі чергував у відділку, є записи з відеокамер, тому обмежилися підпискою.

"Менти брешуть, — пишуть у соцмережах користувачі з Врадіївки. — Дрижак тої ночі був на дискотеці в Сировому. Це можуть підтвердити 50 чоловік. А у них якісь записи".

Рішення про арешт Поліщука та Рябініченка суд оголосив о третій ночі 1 липня. Увесь цей час під будівлею чергували дві сотні місцевих жителів. Закидали суд каміннями і яйцями, двічі намагалися перекинути автозак. Вимагали затримати Дрижака.

— Уся Врадіївка знає, що Дрижак був зачинщиком. А його відмазують. Кажуть, ховається на якійсь дачі, — говорить Анатолій Бурчак, учасник акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери зґвалтували і побили Ірину Крашкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути