вівторок, 17 вересня 2013 06:00

Людмила Продан стрибнула під поїзд метро

— Пасажири, у нас чепе, зберігайте спокій, — з гучномовця поїзду метро лунає голос машиніста. О 9.15 у неділю поїзд раптово гальмує на станції Вокзальна. З платформи під локомотив стрибнула 26-річна Людмила Продан. Колесами їй відрізало ногу.

— Дайте салфетку, а то все залью, — 40-річна Людмила з четвертого вагону затискає розбитого носа рукою. Від різкого гальмування вона вдарилась об поручень. — Где он научился так тормозить?

— А че случилось? — навпроти жінки прокидається сивий чоловік у чорній куртці. З вух витягає навушники.

— Резко остановились, ничего непонятно, — перемовляються пасажири.

Машиніст оголошує, що потяг далі не їде, просить покинути салон. З останнього вагону, що залишився в тунелі, кілька десятків пасажирів виводять крізь міжвагонні двері.

На пероні збираються із сотня зівак. Усі заглядають під локомотив. Звідти чути жіночий крик і лайку машиніста. Працівники метрополітену та міліціонери виводять людей до ескалаторів.

— Вона сама стрибнула, — каже міліціонеру прибиральниця в оранжевій накидці. — Це  всі бачили. Їй пощастило, бо попала в жолоб.

Машиніст і двоє монтерів пробують добратися до жінки. За 20 хв. до вагону прибуває аварійна бригада. Виключають контактну рейку, дістають жінку. О 10.15 Людмилу Продан відвозять до лікарні №7. Там їй ампутують скалічену ногу.

Від початку року на рейки столичного метро впала 21 людина, восьмеро з них були п'яні, троє — самогубці. Двоє загинули на місці.

Людмила Продан родом з міста Хотин на Буковині, закінчила тамтешню школу №5.

16 вересня її перевели до реанімаційного відділення столичної лікарні №7. Лікарі не дають прогнозів на її життя — жінка втратила багато крові.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Продан стрибнула під поїзд метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути