середа, 31 жовтня 2012 07:00

Двоє мисливців хотіли врятувати човен і зникли

Дев'ятий день на Полтавщині на річці Псел шукають двох зниклих мисливців. Моторний човен "Южанка", в якому було четверо чоловіків, перекинувся поблизу міста Комсомольськ у районі дачного кооперативу "Івки". Двоє мисливців зуміли вибратися на берег. Рятувальники на глибині 3 м знайшли човен, одяг і рушницю.

— Прийшов Сергій із роботи та каже, що з трьома колегами піде на нічну охоту, — розповідає Лідія Єгорівна, мати зниклого кременчуківця 42-річного Сергія Федорчака. — Збиралися ночувати в одного з них на дачі, качок постріляти. Дала із собою консервів, теплі шкарпетки. Як за двері вийшов, серце защеміло. Промовчала, бо ніколи з ним не прощаємося. Уже потім онук Дмитро розказав, що за кілька днів снилося, що батько помер. Чоловікові приснилося, що лежить син у своїй кімнаті та сильно плаче. Ми до нього балакаєм, а він тільки ридає.

Мисливці вчотирьох пливли річкою. Один із них кілька разів вистрілив, не влучив. Вирішили повертатися. На повороті перекинулися.

— Видно хтось надто сильно руля повернув, — продовжує мати. — На перекинутому човні висіли до ночі. Двоє вирішили плисти до берега. А син і його товариш Сергій Нікіщенко не схотіли лишати човен. Підкачували його та хотіли таки відтягти до берега.

Двоє мисливців допливли до одного з островів. Звідти їх забрали рибалки. Уранці повернулися за товаришами. Думали, ті також випливуть. Але їх не було.

— У тому місці, де чоловіки зникли, річка глибиною до 2 метрів, але є ями і до 6 метрів, течії немає, — розповідає Валентин Шафорост із Кременчуцького управління з надзвичайних ситуацій. — Вода прозора, видно дно. Зниклих шукають четверо водолазів на двох човнах. Підключили вертоліт, щоб із повітря бачити. Але людей не знайшли.

У вівторок, 30 жовтня, пошуки відновлять. Є версія, мисливці вибралися на берег і тепер десь в очереті чи на одному з островів. Можливо, переохолодилися.

У Сергія Федорчака є син 13-річний Дмитро, із дружиною живуть окремо. Сергій Нікіщенко — у цивільному шлюбі, дітей не має.

Зараз ви читаєте новину «Двоє мисливців хотіли врятувати човен і зникли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути