пʼятниця, 12 серпня 2011 08:05

Чупакабра відкусила жінці два пальці та здерла скальп

Уранці 1 серпня 21-річна Вероніка Сугак вийшла на автобусну зупинку в селі Березівка Новоушицького району Хмельниччини. Приїхала до подруги з райцентру. Поверталася додому. Автобус пішов у село і забрав усіх пасажирів. На Нову Ушицю мав їхати хвилин за 10. Вероніка стояла сама.

— Я видоїла корову й вийшла на вулицю, — розказує Любов Кушнір, 46 років. — Дивлюся — біжить якась тварь. На ногах високе. Худе, сірого кольору. Здалеку похоже на вовка. Коли чую, хтось кричить. Вибігаю, а воно дівчину рве.

Любов Кушнір тримала палицю, якою виганяла корову. Кинулася на допомогу.

— Я його б'ю, а воно не гарчить, не скавулить. У дівчини вирвало кусок ноги і з'їло. Пригнуло на неї. Та хотіла закритися рукою. То тварюка відкусила два пальці. І теж з'їла. Потом встає на задні лапи — воно метри зо 2 заввишки — і кусає її в лице. Відкусило губу, а з голови зірвало скальп.

Любов Кушнір побігла додому по чоловіка. Той примчав із мисливською рушницею.

— Вистрілив і воно почало тікати в соняхи, — розповідає Олександр Кушнір, 47 років. — А на полі паслася череда. Там вкусило кількох корів. Чую пастухи кричать, що воно біжить на мене. Я його тоді з двох стволів. Потім ще, і ще. Мною тако трусило. Воно, може, вже й мертве було, а я підійшов і — контрольний вистріл у голову. Скільки живу і охочуся, такого не бачив. Вовк — не вовк, собака — не собака. Ікла більше 3 сантиметрів. У собаки їх кілька, а тут ціла паща. Пішов у магазин, узяв пляшку горілки, і залпом випив.

Люди викликали швидку допомогу.

— Що тут робилося, — продовжує Любов Кушнір. — На асфальті куски м'яса. "Скора" приїхала, а в них і того нема, і того нема. "Дай простинь, дай хазяйське мило, зроби мильний розчин".

Вероніку відвезли в райлікарню.

— Її одразу на операційний стіл, — розповідає завідувач хірургічного відділення Микола Томчук. — Я різне бачив. Але такого… То було болото з кров'ю. Скальп знятий, лице покусане, на правій руці відкушені середній палець і мізинець. Тулуб покусаний. Ноги — теж. Травматичний шок, велика крововтрата. Оперували її два часа, і зразу в область. Стан був важкий.

Перед нападом на Вероніку Сугак невідома тварина напала на двох жінок у селі.

— Я рано виходжу на двір, а з хліва вибігає корова, а за нею воно, — згадує Олена Волоховська, 61 рік. — Воно мене вкусило за ногу, коли я впала. Злякалася. Біля хліва схопила вила. А воно, як ні в чом не бувало, побігло далі.

— Вигнала корову, взяла решето, тереблю кукурудзу, — розповідає Галина Семенчук, яку теж вкусила невідома істота. — Підбігає до мене та тварюка і — хап за ногу. А я не маю чим відбиватися. До хати не втечеш, бо саме закрила. Я давай у нього кидати качанами. Воно побігло до них. Тим я і врятувалася. То не пес. Нє.

Того ранку істота напала і на охоронця, який стереже сільгосптехніку.

— Тамо коняка припнута, — каже Валентин Дікал, 25 років. — Бачу, кидається на коня. Я туди, а воно розвертається і біжить на мене. Ми з напарником сховалися в будці. Воно кинулося на нашого пса. Ми похапали якісь желізяки і давай кидати. Воно втекло.

За день істота напала на трьох жінок, покусала чотири корови, коня, у полі загризла собаку, у селі ще декількох псів укусила.

У Березівку приїхали ветеринари. Відтяли потворі голову і відправили на експертизу до ветлабораторії. Тіло спалили. Спеціалісти не можуть дати відповіді, що то за тварина.

— У неї виявили сказ, — каже заввідділу із боротьбі зі сказом Хмельницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Олександр Солонін, 33 роки. До їхньої установи привезли голову. — Такої тварини я ще не бачив.

Люди називають її чупакаброю.

Село Березівка Новоушицького району розташоване біля річки Дністер. До райцентру 30 км. У селі живуть понад 500 людей. До школи ходить 54 учні, у дитсадок водять понад 20 дітей.

Місцеві бояться виходити на вулицю. Дітей без дорослих не випускають навіть удень.

— У мене доньці 3 роки, — каже Валентина Заремська, 24 роки. — Раніше спокійно відпускали в магазин. А тепер я сама боюся вийти в село.

Дорослі поодинці не ходять. Озброюються вилами, палицями.

— Я в магазин іду з ружжом, — каже Олександр Кушнір. — Воно завжди напоготові в ганку під кроваттю. Жінка встає вночі в туалет, виходжу з нею на вулицю. А онукові Дімці 6 років. Він без дорослих на вулицю не виходить.

Лікарі провели в селі щеплення проти сказу. У лікарню поклали трьох покусаних і чотирьох, хто мав контакт зі скаженою твариною.

Вероніка Сугак — в обласному відділенні термічних уражень і пластичної хірургії.

— Травма важка, — каже заввідділення Олександр Гринчук. — Уражень багато. Потрібна пластика. Буде в лікарні до трьох місяців.

Вероніка під час нападу і після того була при тямі. Розповідати про те, що з нею сталося, відмовляється навіть рідним.

Жителі Березівки бояться, що істота була не одна.

— Воно Лєну вкусило, потом мене, потом — корови, коні, собак погризло. І це за пару минут, оббігало різні куточки села. Одна тварина так швидко не змогла б. Може, їх цілий виводок, — припускає Галина Семенчук.

Зараз ви читаєте новину «Чупакабра відкусила жінці два пальці та здерла скальп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути