середа, 11 жовтня 2006 17:26

Андрій і Максим ґвалтували тварин

Автор: фото: Олена ТАЛАЄВА
  Баба Проня порається на своєму подвір’ї. Її худоба також постраждала від хлопців
Баба Проня порається на своєму подвір’ї. Її худоба також постраждала від хлопців

"Сім десятків років живу, а такого сраму ще не бачила, — плаче Надія Ковальова із села Лизунівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області. — Останні півроку хтось лазить по хлівах і ґвалтує тварин. Палкою чи ж чимось іншим, не знаю. І над моєю Зорькою поглумилися, кров"ю вона вся стікала. Троє діб коза стояла, зігнувшись крючечком. Я скрізь вил по двору наставила і ночами тепер не сплю".

Протягом шести місяців невідомі покалічили тварин у кількох дворах села Лизунівка. Днями міліціонери затримали збоченців. Ними виявилися 23-річний Андрій та 20-річний Максим із того ж села.

Молодики зізналися, що наприкінці травня випивали  разом на березі ставка. Захотіли продовжити гулянку в місцевому барі, але його вже зачинили. Тоді вони виламали вікно в хліві неподалік і залізли до кіз. Потім здійснили статевий акт із тваринами.

Хлопці твердять, що з кіз познущалися лише в одному хліві. Але в селі на них скаржаться кілька господарів.

Старший заплатить 119 гривень штрафу

— У моєму сараї вони побували двічі, — розповідає "ГПУ" баба Проня. — Перший раз узимку. Після другої ночі почула, як собака загавкала, розривається, аж вищить. Вийти надвір побоялася. Уже коли розвидніло, пішла до сараю. Бачу, віконце, через яке гній з хліва викидаємо, відкрите. На землі помітила великі відбитки чобіт — із двох пар. Коза була закривавлена. Довелося Майку зарізати, бо захворіла, відмовилася їсти. А влітку з другою козою, Галею, подібне сталося.

Поділилася своїм горем і 30-річна сусідка баби Проні Наталія Безрукова.

— Зіпсували мені корову-годувальницю, нелюди, — каже вона. — Захворіла, наполовину менше молока стала давати. Невідомо, коли тепер отелиться. Я ще думала, що в корови стався викидень, бо крові багато було. Аж ні — рани. Хтось до худоби заліз через вікно в хліву. Сліди залишили. Один, видно, у колошах був, інший — у чоботях гумових чи кросівках. Знайшла ще у сараї пляшку з лимонадом. Добре, що теличка не в тому сараї ночувала, бо і їй би запросто дісталося.

— Коли до нас із заявами про знущання над тваринами звернулися лизунівці, ми порушили кримінальну справу, — розповідає начальник Новгород-Сіверського райвідділу міліції Василь Лутченко. — Створили слідчо-оперативну групу, опитали понад 30 місцевих жителів і вийшли на зловмисників.

Молодиків покарають як за адміністративні порушення.

— Старший із них, Андрій, заплатить 119 гривень штрафу, — каже Сергій Бараненко, 31 рік, суддя Новгород-Сіверського райсуду. — А молодший — інвалід, йому і платити нічим. Живе на мізерну пенсію.

Зараз ви читаєте новину «Андрій і Максим ґвалтували тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути