вівторок, 23 серпня 2016 07:20

Яхта розрізала туристичний човен навпіл

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.vk.com
  Анастасія Череднюк і Євгеній Кубик прожили у шлюбі два роки. Відпочивати у Грецію поїхали, бо запізнилися на літак у Туреччину. 14-місячного сина залишили у бабусі в місті ­Дніпрі
Анастасія Череднюк і Євгеній Кубик прожили у шлюбі два роки. Відпочивати у Грецію поїхали, бо запізнилися на літак у Туреччину. 14-місячного сина залишили у бабусі в місті ­Дніпрі

Українець 36-річний Євген Кубик з Дніпра загинув після зіткнення яхти з туристичним човном у Греції. Його дружина 28-річна Анастасія Чередюк із важким пораненням ноги перебуває в лікарні. Кінцівку врятували від ампутації.

Зіткнення сталося 16 серпня поблизу грецького острова Енгін. Яхта влетіла у прогулянковий човен на швидкості понад 60 км/год. Розрізала судно навпіл. Там було 20 туристів. Їхали на екскурсію в бухту на острові Моні. Четверо загинули. Поранені восьмеро, з них троє — у тяжкому стані в лікарні.

— Почув удар, схожий на вибух. А потім був жахливий крик, — згадує очевидець подій Мусімо Загуваліс. — Якби потерпілим одразу надали допомогу, загиблих могло бути менше.

Про смерть Євгена Кубика першою у соцмережі повідомила подруга родини Ліл Пічхнарашвілі.

"Анастасія Череднюк та її чоловік потрапили в жахливу біду на відпочинку в Греції. Женя загинув, Настя в лікарні. Вони чудом не взяли з собою сина Євгена. Лишили у Дніпрі з бабусею. Були дуже щасливою парою. Женя — гарний сім'янин, відповідальний серйозний і турботливий. Захоплювався футболом. Але коли народився син — усе відійшло на другий план", — написала жінка.

Пара одружилася два роки тому. Євген Кубик був музикантом, працював менеджером супермаркетів. Анастасія Череднюк — фітнес-тренер. Мають 14-місячного сина Євгена.

— До Греції вони потрапили випадково, бо збиралися в Туреччину. Але турфірма не попередила про зміну часу вильоту і вони спізнилися на літак. Тоді й взяли квитки у Грецію, — говорить мати загиб­лого Галина Чередник, 58 років. — Про трагедію нам сказала Настіна подружка. Бо Настя в лікарні лише її номер згадала. Син був золотий. Завжди підтримував мене й по­магав.

До Анастасії в Грецію вилетіла мати. Тіло Євгена Кубика родичі заберуть після повернення з лікарні його дружини.

Яхтою керував грек 77-річний Франко Лукурезос. Він утік з місця аварії. Повернувся лише за 2 год. На борту його судна під час зіткнення перебували два члени грецького кабінету міністрів. Їхні імена не називають. Лукурезоса заарештували. Він не визнає своєї провини.

— Я був правий. Капітан туристичного порома мав мене пропустити. Був упевнений, що він зупиниться і почекає, доки я пропливу. Цього не сталося. Реагувати було пізно. Хоча я й витягнув ручне гальмо, — говорить Лукурезос. — Не думав, що на човні є ­загиблі. Тому в паніці й шоку відвів своє судно у безпечне місце.

19 серпня у Греції поховали 5-річну дівчинку та її батька, які теж загинули в аварії. Результати розтину показали — обоє втонули, коли впали у воду. Ще один загиблий — 58-річний капітан туристичного судна.

Зараз ви читаєте новину «Яхта розрізала туристичний човен навпіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути