вівторок, 21 квітня 2009 18:00

400 собак застрелили у Макіївці

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  16 березня мисливці викинули 30 вбитих собак поряд із житловими будинками селища Ново-Робоче, за кілометр від центру Макіївки
16 березня мисливці викинули 30 вбитих собак поряд із житловими будинками селища Ново-Робоче, за кілометр від центру Макіївки

17 березня міська рада міста Макіївка на Донеччині оголосила про відстріл безпритульних собак. "Грошей немає, тому ми повертаємося до старого методу регулювання чисельності бездомних тварин", — пояснила тоді заступниця мера Олена Котляренко. Відтоді, за підрахунками захисників братів наших менших, у місті вбили майже 400 собак.

— Тіла скидають де попало, — обурюється 41-річна Вікторія Морєва, член-кореспондент Міжнародної академії наук із питань екології та безпеки життєдіяльності. — У кращому разі — на смітники або в баки. А так просто неба. В селищі Ново-Робоче викинули поряд із житловими будинками, в селищі Криничне залишили вздовж дороги. Там відстрілювали собак на очах у дітей. Ми писали про це в Генеральну прокуратуру, але відповіді не отримали.

Винищують собак підприємці Капустін, Прилуцький та Калашніков. Вони уклали відповідний договір з управлінням житлово-комунального господарства міста. Всі троє зареєстровані у товаристві мисливців.

— А як же сказ? Цей штам не знищити без спалювання! — веде далі Морєва. — Як же санітарний стан міста? Це геноцид не лише тварин, а й людей.

Розстріляли на очах у медиків та дітей

Начальник міського управління ЖКГ знає, що трупи кидають просто неба. Обіцяв розібратися і повідомити про результати перевірки до 30 квітня. Тим часом тварин продовжують відстрілювати. Днями мисливці вбили прирученого собаку на території дитячої поліклініки Ясиновського коксохімічного заводу. Розстріляли на очах у медиків та дітей і поїхали. Тварина була ще жива. Її намагалися врятувати.

— І таке відбувається щоночі, — зітхає Морєва. — У Макіївці є яма для утилізації, де треба ховати тіла. Але вона далеко, в Радянському районі. Мисливці не хочуть витрачатися на бензин, кидають трупи абиде. Ще до офіційного терору по місту розкидали прикормки із миш"яком. Деякі собаки здихали годинами, корчилися від болю.

На території України діє закон "Про захист тварин від жорстокого поводження". Він забороняє вбивати, завдаючи страждань. За його  порушення передбачено кримінальну відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «400 собак застрелили у Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути