пʼятниця, 15 червня 2012 05:15

Свідки не впізнають убивць судді

11 червня Голосіївський райсуд Києва заслухав справу вбивства судді Сергія Зубкова. Останній свідок, як і решта, не впізнав убивць у звинувачених.

42-річний Сергій Зубков із дружиною і двома доньками жив у трикімнатній квартирі №27 будинку на вул. Голосіївській, 13. Працював суддею Шевченківського райсуду столиці. Торік, 21 березня, в ліфті будинку на нього напали, двічі вистрелили з пістолета і тричі вдарили ножем.

Убивали двоє чоловіків. Вони пройшли повз консьєржку, один віз іншого на інвалідному візку. У нападі міліціонери запідозрили киян 48-річного Дмитра Павличенка і його сина 19-річного Сергія. Вони мали мотив, бо суддя Зубков своїм рішенням забрав їхню квартиру і віддав голландській фірмі.

— Усього у справі фігурують п'ятеро свідків: ліфтер, консьєржка, замначальника жеку й двоє жителів будинку, — каже 60-річна Тетяна Шевченко, адвокат Павличенків. — На суді жоден не впізнав у підсудних убивць. У слідства немає фактичних доказів, що це робили Павличенки.

Останній свідок, ліфтер Олексій Наумець, був ключовим. Він — єдиний, хто чітко запам'ятав нападників, які хотіли вбити і його.

— На суді він сказав, що вбивця був вищий, лисуватий, — додає правозахисник 60-річний Володимир Широченко. — Навіть під час слідства він не впізнавав Павличенка, але потім у справі з'явився протокол, начебто впізнав. У суді Олексій сказав, що боявся тиску слідства, і навіть той протокол підписував його брат.

Серед доказів звинувачення у справі лишилися відбитки пальців на інвалідному візку одного зі звинувачених і зізнання Сергія Павличенка.

— Це зізнання теж викликає сумніви, — говорить Володимир Широченко. — Сергій каже, що його катували, погрожували тортурами. Справа тут нечиста. Це я кажу, як підполковник міліції у відставці. Після зізнання Сергієві мали б зробити очну ставку, а її нема.

Зараз ви читаєте новину «Свідки не впізнають убивць судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути