Ексклюзиви
середа, 23 березня 2011 00:15

Суддю Сергія Зубкова зарізали в ліфті

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Сходова клітина на сьомому поверсі багатоповерхівки на вулиці Голосіївській, 13 заляпана кров’ю. Сюди перетягли тіло судді
Сходова клітина на сьомому поверсі багатоповерхівки на вулиці Голосіївській, 13 заляпана кров’ю. Сюди перетягли тіло судді

Увечері 21 березня у Києві вбили 42-річного Сергія Зубкова, суддю столичного Шевченківського райсуду. На нього напали в будинку, коли повертався з роботи. Двічі вистрелили з пістолета і тричі вдарили ножем.

Сергій Зубков із дружиною і двома доньками жив у трикімнатній квартирі №27 будинку по вул. Голосіївській, 13. Це нова 25-поверхівка поряд із Голосіївським районним управлінням міліції, за півкілометра від центрального автовокзалу і лісопарку. Суддя вселився півтора року тому, жив на сьомому поверсі. Там на нього й напали. Сусіди чули постріли, викликали міліцію.

— До нас виклик надійшов о 18.16, — каже речник столичної міліції 48-річний Володимир Поліщук. — Міліціонери виявили тіло.

Уранці 22 березня на сходовому майданчику — бура калюжа. Сліди крові видно на дверях і балконі, у ліфті.

— А що ми знаємо? — говорить консьєржка 61-річна Раїса Михайлівна. — Знали, що там проживає сім'я. Казали, що він прокурор чи суддя. Завжди йшов на роботу о сьомій-восьмій годині, повертався о п'ятій-шостій. Скарг на його квартиру не було.

Близько 10.00 у вівторок до під'їзду заходить літня жінка з чоловіком. Називається матір'ю загиблого. Спілкуватися не хоче.

— Отстаньте, я не дам сделать из этого клоунаду, — махає рукою чоловік.

Міліціонери проводять слідчі дії. Перекривають сходи на шостому та сьомому поверхах.

Свідки кажуть, що нападників було двоє.

— Я вчора приїхав додому десь у десять вечора, — розповідає 27-річний Андрій Шматов із цього будинку. — Під будинком купа міліції. А сьогодні о сьомій ранку до мене приходив лейтенант, розпитував, чи я щось знаю. Показував фотороботи двох мужиків: один у балахоні, другий у спортивній пов'язці на лобі. Це вони нападали. Мали із собою інвалідний візок, довго чекали суддю. Коли той зайшов у ліфт — пішли слідом. Убили на сьомому поверсі. Труп перенесли на сходи, переоділи у свій одяг. Один спустився ліфтом, другий — сходами. Консьєржка хотіла їх затримати, але їй приставили пістолета до голови. Дільничий казав, що начебто цей суддя колись судив тих мужиків.

Консьєржка, котра чергувала того вечора, лікує серце в обласній лікарні. Правоохоронці шукають нападників. Розглядають чотири версії вбивства: замовне, пов'язане з професійною діяльністю, з особистої неприязні та побутове.

У вівторок Шевченківський райсуд столиці працює у звичному режимі. На дверях висить оголошення про перенесення всіх справ Зубкова у зв'язку з його трагічною загибеллю.

— Чула, хороший був чоловік. Моя суддя плаче, каже, що справи поки що не будуть розглядати, — розповідає під будівлею відвідувачка Ольга Миколаївна.

— Він був хорошим суддею, — згадує адвокат Ольга, 29 років. — Кілька разів розглядав мої справи. Завжди розкладав усе по деталях і доводив до кінця.

Сергій Зубков вів судові справи щодо деяких скандальних забудов у Києві. Зокрема стосовно будівництва на Гончара, 17/23, проти якого виступають громадські активісти та місцеві жителі.

Зараз ви читаєте новину «Суддю Сергія Зубкова зарізали в ліфті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути