вівторок, 05 квітня 2016 15:12

Вінничани протестують проти кладовища в елітному мікрорайоні

Жителі нового мікрорайону "Академічний" намагаються скасувати рішення міської ради про виділення більше 36 гектарів під кладовище. Про це повідомив керівник ініціативної групи мешканців навколишніх житлових масивів Віталій Донець.

"На загальних зборах люди виступили проти поховання людей навпроти нашого мікрорайону, який далі забудовується до 2032 року. Тому вимагаємо, щоб міська влада відмовилась від цього рішення. Інакше 8 квітня на 8-му ранку ми заблокуємо міську раду акцією протесту. Про мітинг дізнаються усі. 20 мобільних груп за 2 години рознесуть вінничанам 10 тисяч листівок" - говорить Віталій Донець.

Автор: Тетяна САРАХАН
  Віталій Донець
Віталій Донець

У Вінниці 8 кладовищ. Лише 2 - діючі. Це в Луці-Мелешківській та на Сабарові. На них є місця на півроку. Мерія розраховує на новому кладовищі ховати городян протягом 10 років. Уже планують висадити дерева і територію обнести парканом. Відстань до будинків має бути 300 метрів.

Жителі просять створити робочу групу аби знайти альтернативу виділеній земельній ділянці під цвинтар. За новим генпланом межі Вінниці розширилися до 4 тисяч гектарів.

Автор: Тетяна САРАХАН
  Олександр Рекута
Олександр Рекута

"Я не бачу більше варіантів, де розташувати кладовище. Єдине, про що можемо домовлятися - це лише зменшення території кладовища на виділеній землі, а вхід на нього облаштовувати зі сторони Сабарова, а не зі сторони мікрорайону "Академічний" - важко зітхає головний архітектор міста Олександр Рекута.

Місцеві кажуть, кілька років тому на вказаній землі хотіли розмісти найбільший технопарк. За проектом мав стати найкращим у Європі. Уже поставили камінь та мармурову плиту.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

"В "Академічному" 954 квартири заселені молодими сім'ями з дітьми. Хай краще побудують дитячий майданчик, дитсадок. Встановлять світлофори, намалюють зебри, пустять новий маршрут до вокзалу. Але це нікого не цікавить, доходить лиш, коли зберемося тисячами машин біля міськради і будемо палити шини" - додав Донець.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани протестують проти кладовища в елітному мікрорайоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути