понеділок, 12 вересня 2016 16:04

Біля поліції вимагали знайти вандалів, які трощать меморіальні дошки атовців

 

Полтавці вимагали від поліції знайти вандалів, які знищили п'ять меморіальних дощок загиблих в АТО. На акцію прийшли матері померлих бійців, родичі і громадські активісти.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"В Полтаві в травні вже знищили три меморіальні дошки, які встановили загиблим захисникам. Поліція нікого не знайшла. Потім на Алеї героїв на міському кладовищі вкрали прапори та справляли нужду. Також підірвали пам'ятник Івану Мазепі та облили його фарбою. Це вочевидь сплановані акції. Поліція і СБУ не дала звіту перед громадою за проведену роботу. Сьогодні ми проводимо попереджувальну акцію. Цього разу змусимо силовиків працювати", - сказав Вадим Ямщиков, голова Асоціації ветеранів та учасників АТО Полтавщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандали осквернили стенд героїв Небесної сотні.

"Це провокація. Навіть зрозуміло, для кого вона зроблена. Але "руській мір" в Полтаві не пройде. Закликаю полтавців не бути байдужими до цих виявів організованого тероризму. Це перші ластівки, які можуть перерости в ситуації, схожі на луганські і донецькі", - розповів Юліан Матвійчук, депутат Полтавської міської ради.

В поліції запевнили, що мають напрацювання в розслідуванні цих випадків вандалізму.

"Створили спільну групу із СБУ. Вже маємо кілька напрацювань, але через слідчі дії просто не можу їх оприлюднити. Також закликаємо громаду допомогти в охороні саме тих місць, де розташовані меморіальні дошки. Звернулись до міської ради, щоб мікрорайони були облаштовані відеокамерами і освітленням", - розповів Олександ Терела, керівник Полтавської міської поліції.

Мітингувальників для розмови покликав начальник обласної поліції Олег Бех і запропонував залучити активістів до охорони громадського порядку.

Нагадаємо, в травні в Полтаві невідомі розбили п'єдистал із зображенням Божої матері біля пам'ятника Небесної Сотні. Місцеві активісти підозрюють, що в місті діє група, яка вчиняє проплачені провокації.

Зараз ви читаєте новину «Біля поліції вимагали знайти вандалів, які трощать меморіальні дошки атовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути