субота, 29 серпня 2015 21:57

Під час обшуку в Одеській облраді документи вилучали мішками

Під час обшуку в Одеській облраді документи вилучали мішками

Обшук у службових приміщеннях Управління майнових відносин Одеської облради, що був санкціонований Приморським райсудом міста, завершився вилученням документів, які стосуються приватизації деяких об'єктів обласної комунальної власності.

Про це повідомив слідчий Слідчого управління МВС в Одеській області В'ячеслав Уштван, зауваживши, що "слідчі дії пов'язані з порушенням законодавства при приватизації комунальних об'єктів".

"Вилучено, зокрема, документи стосовно приватизації об'єктів за адресами Французький бульвар, 85, Княжа 1а, а також "пальового поля" на проспекті Шевченка, 31. Інших документів не вилучали. Докладний аналіз будемо проводити у Слідчому управлінні", - зазначив майор Уштван.

Він зауважив, що "слідчі дії співробітникам Управління протидії злочинам у сфері економіки, Слідчого управління ГУМВС та прокуратури Одеської області довелось проводити без присутності посадовців Управління майнових відносин. Ніхто з них не прибув до облради, хоча Слідче управління запрошувало. Тому обшук провели за участю двох понятих".

У відділі зв'язків з громадськістю Одеського облУВС уточнили, що до облУВС "28 серпня надійшли матеріали від представника однієї з одеських міських організацій щодо незаконних дій з боку посадових осіб Управління облради з майнових відносин. У заяві йшлося, що під час аукціону об'єкти будівлі та споруди комунальної власності продавалися по заниженим цінам, а саме "Будинок прийомів", "Масонський дім" і земельна ділянка біля Палацу спорту площею 1802 кв. метрів".

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, уточнили в міліції.

Голова облради Михайло Шмушкович так прокоментував ситуацію: "Постанову на обшук в обласній раді видав Приморський райсуд Одеси на підставі заяви одного з керівника одеської "Батьківщини" Григорія Гріншпуна. Причиною для обшуку нібито є порушення при приватизації об'єктів комунальної власності, зокрема, не скрізь була проведена оцінка землі. Але ж це маячня, оскільки земля не продавалася, тому й не було сенсу проводити її оцінку".

Зараз ви читаєте новину «Під час обшуку в Одеській облраді документи вилучали мішками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути