вівторок, 23 грудня 2014 16:15

У Львові завтра відзначатимуть Хануку і римо-католицьке Різдво

У Львові завтра відзначатимуть Хануку і римо-католицьке Різдво

Завтра, 24 грудня,  у Львові відзначатимуть два свята світла – Хануку і римо-католицьке Різдво. Римо-католицька парафія св. Йоана Павла запрошує на святкування Різдва Христового за григоріанським календарем. Святкування відбудеться завтра, 24 грудня, о 21.00 у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а).

Спочатку Клуб "Гіллель" представить обряди єврейського свята Ханука зі співами і запаленням свічника. Це свято світла в пам'ять про чудесне збереження олії для лампи в Єрусалимському храмі. Співатиме єврейський гурт "Техілим".

Після цього відбудеться святкування Святвечора із занесенням скаутами Вифлеємського вогню і благословенням різдвяних фігурок. Опівночі розпочнеться Різдвяна лужба (Пастирка). Колядки співатимуть разом зі спільнотою "Живий вогонь". Студенти з Африки (The Lviv African Catholic Community) представлять свої різдвяні традиції: національні страви, співи та танці. Ділячись Різдвяним хлібом ("оплатком"), учасники будуть складати один одному найщиріші побажання.

Зараз ви читаєте новину «У Львові завтра відзначатимуть Хануку і римо-католицьке Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути