субота, 13 вересня 2014 19:02

У Львові телеведучий Руслан Сенічкін приготував мафіни за рецептом німецького письменника
8

Фото: Ольга Швед

У Львові 13 вересня телеведучий популярного каналу Руслан Сенічкін разом із кухарем-маркетологом Оксаною Солук приготував несолодкі мафіни із сиром горгонзолою. Вони згадуються у книзі німецького письменника Генріха Белля "Поїзд точно за розкладом", тому під час Форуму видавців вирішили приготувати саме ці мафіни за адаптованим рецептом.
Восени вийде кулінарна книга популярного ведучого "Сніданки". У Львові він презентував лише її обкладинку, та попросив присутніх записувати найкращі рецепти, які можуть увійти у майбутнє видання.

"Колись я боявся готувати, думав, що це велика наука, для цього треба навчатися в інституті, питав маму як готувати. Вперше приготував підгорілу яєчню, пиріг без начинки, пересолений суп. Потім страви вдосконалював. Я не професійний кулінар, але не боюся готувати, постійно вчуся. В ефірі готую сам, немає прихованих кухарів і команди помічників. Класно, коли все виходить, це відкриття, хочеться поділитися з вами", - каже Руслан Сенічкін.

На одну порцію треба 280 грамів борошна, 400 грамів винограду, 100 грамів сиру на будь-який смак, 2 яйця, 2 чайні ложки розпушувача, 250 мл. молока, 100 грамів цукру, стільки ж масла.

"Беремо виноград киш-миш без кісточок, або видаляємо кісточки із білого винограду. Можна із бринзою готувати, а можна із сиром горгонзола. Треба розтопити вершкове масло до літньої температури, не більше п'яти хвилин, слід дивитися, щоб не підгоріло і не почало кипіти, це важливо. Дотримуйтесь рецептури, тоді все буде виходити бездоганно. Просійте борошно разом із розпушувачем через сито – це наситить їх киснем. В окремій мисці збиваємо яйця із цукром вручну або міксером до того часу, поки цукор не розчиниться і не перестане відчуватися. Слід додати щіпку солі", - радить кухар.

Додає в солодку масу яєць і цукру нежирне молоко, а потім ти масло. Тісто замішує лопаткою до консистенція густої сметани. Вводить подроблену сирну масу у миску із борошном. Усі інгредієнти змішує. Викладає тісто у силіконові або паперові формочки, ставить на деко, застелене фольгою, випікає 25-30 хвилин при температурі 180 С, якщо великі формочки – довше.

Наприкінці Руслан Сенічкін пригощає усіх присутніх готовими мафінами та просить ділитися родинними рецептами.

Зараз ви читаєте новину «У Львові телеведучий Руслан Сенічкін приготував мафіни за рецептом німецького письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути