У Львові 13 вересня телеведучий популярного каналу Руслан Сенічкін разом із кухарем-маркетологом Оксаною Солук приготував несолодкі мафіни із сиром горгонзолою. Вони згадуються у книзі німецького письменника Генріха Белля "Поїзд точно за розкладом", тому під час Форуму видавців вирішили приготувати саме ці мафіни за адаптованим рецептом.
Восени вийде кулінарна книга популярного ведучого "Сніданки". У Львові він презентував лише її обкладинку, та попросив присутніх записувати найкращі рецепти, які можуть увійти у майбутнє видання.
"Колись я боявся готувати, думав, що це велика наука, для цього треба навчатися в інституті, питав маму як готувати. Вперше приготував підгорілу яєчню, пиріг без начинки, пересолений суп. Потім страви вдосконалював. Я не професійний кулінар, але не боюся готувати, постійно вчуся. В ефірі готую сам, немає прихованих кухарів і команди помічників. Класно, коли все виходить, це відкриття, хочеться поділитися з вами", - каже Руслан Сенічкін.
На одну порцію треба 280 грамів борошна, 400 грамів винограду, 100 грамів сиру на будь-який смак, 2 яйця, 2 чайні ложки розпушувача, 250 мл. молока, 100 грамів цукру, стільки ж масла.
"Беремо виноград киш-миш без кісточок, або видаляємо кісточки із білого винограду. Можна із бринзою готувати, а можна із сиром горгонзола. Треба розтопити вершкове масло до літньої температури, не більше п'яти хвилин, слід дивитися, щоб не підгоріло і не почало кипіти, це важливо. Дотримуйтесь рецептури, тоді все буде виходити бездоганно. Просійте борошно разом із розпушувачем через сито – це наситить їх киснем. В окремій мисці збиваємо яйця із цукром вручну або міксером до того часу, поки цукор не розчиниться і не перестане відчуватися. Слід додати щіпку солі", - радить кухар.
Додає в солодку масу яєць і цукру нежирне молоко, а потім ти масло. Тісто замішує лопаткою до консистенція густої сметани. Вводить подроблену сирну масу у миску із борошном. Усі інгредієнти змішує. Викладає тісто у силіконові або паперові формочки, ставить на деко, застелене фольгою, випікає 25-30 хвилин при температурі 180 С, якщо великі формочки – довше.
Наприкінці Руслан Сенічкін пригощає усіх присутніх готовими мафінами та просить ділитися родинними рецептами.
Коментарі