пʼятниця, 19 грудня 2014 16:31

Вінницьке обленерго вимикатиме світло двічі в день
4

Фото: Тетяна Сарахан

Сьогодні вінницькі автомайданівці завітали до генерального директора "Обленерго" Андрія Поліщука. Зачитали свої вимоги з приводу відключень електроенергії. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла активістка майдану Таїса Гайда.

"Нас прийняли дуже привітно. Поліщук зібрав всіх своїх юристів, заступників. Ми вимагали графік — не більше двох годин на добу. Натомість сказав, що за кілька днів, світло будуть відключати двічі на день по дві години і все" — розповіла Таїса Гайда.

ПАТ "Вінобленерго" зареєструє сторінку у соціальній мережі. Усі матимуть доступ аби писати туди свої повідомлення. Додатково працівники "Обленерго" оновлять свій сайт. На ньому створять обговорення-голосування в які години і які райони вимикатимуть електроенергію.

"Це може бути з 8-ї до 10-ї, 9-ї до 11-ї чи з 15-ї до 17-ї. Різний час. Тобто люди зможуть самі домовитися, хто в які захоче сидіти без світла. Або будуть міняти години по черзі, щоб нікому не було образливо. Таким чином введуть змінний графік. І тоді виставлять чіткі графіки відключень" — додає активістка.

Побутові споживачі використовують половину ліміту електроенергії. Їм розкажуть по інструкції, як правильно економити і в які години намагатися не вмикати велику кількість побутової техніки.

Окремо оприлюднять список підприємств, які не дотримуються економії. Також опублікують назви фірм, які не погоджуються економити на світлових вивісках. До такого списку ввійшла кондитерська фабрика "Рошен". Керівнику запропонували вимкнути освітлення назви.

Нагадаємо, вчора ввечері активісти Автомайдану приїхали до Андрія Поліщука додому. Він мешкає у селі Шкуринці на околиці Вінниці. За високим парканом має двоповерховий будинок. Його житло освітлюється по окремій лінії від підстанції.

Вдома його не застали. Будинок знеструмлений. Хтось з майданівців радив не світити ліхтариками у вікна аби не злякати його маленьких дітей. В той час по телефону Андрій Поліщук повідомив, що знаходиться у Києві. Погоджує графіки відключень. Призначив зустріч на наступний день.

"Вибачився, що його не було вдома. Ми запитали навіщо біля його будинку стояла міліція. Так Поліщук послався на керівника служби безпеки: "спасибі, удружив". Той пояснив, що хотів забезпечити охорону" — каже Гайда.

Зараз ви читаєте новину «Вінницьке обленерго вимикатиме світло двічі в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути