середа, 14 січня 2015 10:37

Вінничани вимагають звільнення керівників АТО

13 січня о 20 годині у Вінниці розпочалася безстрокова акція з вимогою негайно звільнити керівника генерального штабу Віктора Муженка та командувача сухопутних військ Збройних Сил України Анатолія Пушнякова, через яких гинуть на сході наші бійці. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла активістка вінницького Майдану Таїсія Гайда.

"Всі промовчали, коли був Іловайськ, бо нам говорили, що все під контролем. Промовчали, коли знищували 32 блок-пост, поки ми не встановили блок-пост на центральній площі у Вінниці. Тепер ви всі влаштовуєте істерику у соцмережах щодо кіборгів та Донецького аеропорту. Але для їх спасіння нічого не робите. І знову, ковтаючи сльози, будете слухати "Пливе кача". Вона вже рік над нами пливе, і нічого не змінюється", - сказала Таїсія.

Активістка переконана, що влада не захистить кіборгів. Це можуть зробити тільки активісти, висловивши свій протест проти масового знищення солдатів.

"Муженко та Пушняков – злочинці, які винні в смертях наших патріотів, і вони мають піти. Ці смерті патріотів не через мене. А через тих, хто сьогодні промовчить і не піде на Майдан. Завтра заберуть когось із ваших рідних. І ті ж чиновники без докорів сумління відправлять їх на безглузді смерті, яких можна було б уникнути. Тому що не зможуть взяти на себе відповідальність за людей", - додала активістка.

Акцію підтримало кілька сотень вінничан. Сьогодні вранці вони знову зібралися на площі Героїв Небесної Сотні та закликали активістів усієї країни виходити на протести у своїх містах. Мітинги не припиниться доти, доки не звільнять керівників АТО та не виведуть кіборгів з-під обстрілів бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани вимагають звільнення керівників АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути