пʼятниця, 29 травня 2015 14:31

У Вінниці пенсіонери вийшли на вулицю з пустими каструлями
6

Фото: Анна Бова

29 травня у Вінниці відбувся "Марш порожніх каструль". Понад сотня пенсіонерів на чолі із головою народної ради Майдану Віктором Маліновським прийшли під мерію із прапорами, плакатами, каструлями та кришкам, а дехто - із дорожніми сумками.

"Тут у мене спальний мішок. Минулий раз, як приходили протестувати по відміні пільг на проїзд, прийшлося займати місце на полу в міській раді, а там холодно. Місцева влада нічого не робить з того, що на неї переклали. Вони тільки про себе думають. Прийшли на розмову з ними, щоб вони послухали людей і прийняли мудрі рішення", - каже Тарас Бульба, 78 років. В руках тримає прапора, на шиї - табличка з вимогою зняти зашморг.

Традиційно мітингарі виконують гімн, молитву за Україну та згадують загиблих хвилиною мовчання. В той час зі школи, що поряд, лунає музика - там святкують останній дзвоник.

"Це Моргунов спеціально включив музику, щоб нас перекричати. Замість того, щоб нас почути - ховається за стінами, прозорим офісом, турнікетами. Моргунов - вихаді", - кричить жінка із натовпу та гупає двома металевими кришками.

Віктор Маліновський підбадьорює публіку закликами "Работаєм, дєвочки". Зачитує вимоги, які передадуть депутатам міської ради делегати від народної ради Майдану.

"Реальний прожитковий мінімум має бути не менший, ніж 2875 гривень. Це так, щоб люди виживали, без урахування ліків. Прийняття такого рішення і його виконання вимагаємо у місячний термін", - каже Маліновський.

Серед інших вимог - залишити пільговий проїзд для пенсіонерів, скасувати тарифи на комунальні послуги, провести експертизу діяльності Вінницької транспортної компанії та затвердити закон "Про єдиний енергетичний баланс".

З цим зверненням на сесію міської ради йдуть делегати від Майдану. Учасники маршу порожніх каструль рушають під стіни обласної державної адміністрації. Кликали на розмову голову обласної ради Сергія Свитка та губернатора - Валерія Коровія. Керівництва на місці не було. Тарас Бульба ліг перед входом у будівлю на спальний мішок. Але за кілька хвилин мітингарі із вигуками "Ганьба" пішли до міського суду, де сьогодні відбувається чергове засідання по справі Юрія Павленка-Хорта.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці пенсіонери вийшли на вулицю з пустими каструлями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути