пʼятниця, 26 лютого 2016 10:35

В Україні відзначають День спротиву російській окупації

В Україні відзначають День спротиву російській окупації
Фото: http://ru.krymr.com/content/news/27574096.html

В Україні 26-27 лютого відбудуться заходи до Дня спротиву російській окупації у її другу річницю. Численні акції відбудуться в різних містах України.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

У Києві активісти проведуть міжнародний форум "Крим – це Україна. Анексувати півострів між минулим і майбутнім". У Львові відкриється серія фотовиставок "Немає іншого дому" і "Спогади про Крим". На адміністративному кордоні з Кримом в Херсонській області запланували провести "Патріотичний автопробіг" – від Новоолексіївки до Генічеська.

Нині в Україні проходить інформаційно-комунікаційна компанія "Крим – це Україна": у відеороликах відомі і пересічні українці звертаються зі словами підтримки до жителів Криму.

2 лютого Верховна Рада України запропонувала відзначити 26 лютого на державному рівні "2 роки з дня проведення мітингу кримських татар у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України".

26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбувся багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України, здебільшого кримських татар, з одного боку, та активістів партії "Русское единство" з іншого. Після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 були поранені. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін розповів про стратегію повернення Криму Україні.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відзначають День спротиву російській окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути