пʼятниця, 18 листопада 2016 02:02

У школах встановлюють системи спостереження
6

У Вінницькій школі №27 обладнали систему відео нагляду. Камерами спостереження охопили всю чотириповерхову установу і прилеглі території. Нововведення обійшлось міській раді у 187 тис. грн. Про це повідомляє кореспендент Gazeta.ua.

"32 камери охоплюють майже всю територію школи і навколо неї. Мають інфрачервоне випромінювання, тому дозволяють бачити у темну пору доби. Головний пульт спостереження у кабінеті директора. Ще один у фойє - для сторожа і техпрацівників. За кілька секунд можна передивитися, що робиться в школі. На одному моніторі є зображення з усіх камер. Якщо виникли якість проблеми, можна переглянути відеозапис. Вони автоматично зберігаються протягом тижня", - розповідає заступник директора школи Ірина Михайлова.

Гроші школі виділили на конкурсній основі, як переможцю програми "Бюджет громадських ініціатив". Голосування за проекти проходило на сайті та у прозорих офісах міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За прибиранням снігу можна стежити в інтернеті

"В учнів покращилася поведінка на перервах. Дивляться за собою, спинки тримають рівненько. Ми впевнені, якщо щось станеться, то ми оперативно відреагуємо і знайдемо винних. З батьками і дітьми багато радилися і тому претензій немає. Відео не виходить за межі навчального закладу і система працює лише на підвищення рівня безпеки дітей", - каже автор проекту, вчителька молодших класів Інна Білоконь.

В ніч з 9 на 10 листопада у Вінниці пограбували загально-освітню школу №33 в мікрорайоні "Вишенька". Винесли плазмовий телевізор, монітор до комп'ютера та гроші.

3 листопада у вінницькій загальноосвітній школі-гімназії № 23 евакуювали понад тисячу учнів та вчителів. У навчальному закладі хтось розпилив сльозогінний газ.

Зараз ви читаєте новину «У школах встановлюють системи спостереження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути