субота, 18 квітня 2015 17:05

У Полтаві вперше провели виставку собак
12

Фото: Ірина РЕРІХ

 Сьогодні, 18 квітня, у Полтаві у парку "Перемога" провели виставку собак. Її вперше організувало Полтавське відділення кінологічного клубу України "Хепі дог". На виставку з'їхалися 160 учасників з різних міст: Харкова, Кіровограда, Києва, Кривого Рогу, Сум, Полтави. Серед них вже титуловані чемпіони України і зовсім малі – щенята від 3 місяців.

 У спеціальний ринг по черзі викликають господарів зі своїми тваринами. Решта – роздивляються конкурентів.

 "Ай, куди ж ти всівся! От безтолкова псина" - вигукує блондинка у чорній куртці. Її бежевий лабрадор добродушно виляє хвостом по калюжі на асфальті. Живіт і ноги забруднив. З такою твариною заходити на ринг не можна. Господиня відводить собаку до лавок, дістає з сумки пляшку з водою і намагається відмити лабрадора. Поряд обсипають тальком хаскі. Від такої процедури собака щуриться, але стоїть непорушно.

 Вранці перед конкурсом у Полтаві пройшов дощ. У парку багато калюж, асфальт мокрий.

 "Вперше проводимо виставку і, як і перший блин, все комом. Дуже підвела погода, - скаржиться Марина Фабро, директор Полтавського відділення кінологічного клубу України "Хепі дог". – Найбільше на виставку приїхало хасок – дев'ятнадцять собак. Це найпопулярніша порода нині. Хаскі дуже добрі, великі, але доглядати за ними не просто – вони як діти, страшні непосиди. Такі ж за характером джек расели. Їх на виставці вісімнадцять. Після того, як собаку цієї породи зняли у фільмі "Маска", расели теж зробилися страшенно популярними".

 Судді у рингу оцінюють зовнішність собаки, дивляться її зуби, як виконує команди.

 "Хвилююся, чи гарно справимося, бо на виставці вперше, - каже Олег Булатніков, тримає на повідку лайку Вайта. Псові 8 місяців, заввишки господареві до поясу. – Ми його ще Вайсом називаємо, як плоскогубці. Бо він добрий, хороший собака, але якщо якась небезпека – нікого не випустить, триматиме, як кліщами. Ще одна перевага Вайта – не гавкає без діла. Он інші собаки один поперед одного брешуть. А Вайт голос подає тільки, якщо небезпека".

Одні з найбільших собак на виставці – сенбернари Джой і Кенді Кені з Кіровограду. Вони мати і син, але належать різним господарям.

"Джой у свої півтори роки вже має три кубки, - хвалиться власник Борис Вітриченко. – Діти побачили його на виставці щеням, просили купити. Я тиждень тримався, а тоді піддався вмовлянням. Що це велика порода – не жалкую. Живемо у приватному будинку, у Джоя свій вольєр. Таблички на воротах не тримаю. Достатньо Джою обпертися на паркан і подивитися на вулицю – всім і так стає ясно – без дозволу у двір краще не заходити".

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві вперше провели виставку собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути