пʼятниця, 13 травня 2016 18:39

В Одесі впала стіна житлового будинку
7

Сьогодні Одесі обвалилася частина флігеля житлового будинку по вулиці Разумовській, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За інформацією Держнс України, інцидент стався приблизно о першій годині ночі. Обвалилися бічна і частково тильна стіни флігеля на рівні другого і третього поверхів, а також перекриття.

Прес-служба міськради уточнила, що в результаті події постраждали три квартири, зараз вирішується питання про тимчасове відселення мешканців. Будинок відключено від подачі газу, електроенергії та водопостачання.

"Найближчим часом фахівці обстежать будинок з метою з'ясування причини обвалення, після чого буде складено проектна документація та вжиті заходи по відновленню", - пояснили в мерії.

У той же час місцеве видання Думская повідомило, що будинок був визнаний аварійним ще у радянський час, однак коли розпочалася приватизація квартир, цей статус зняли.

"Місяць тому, у квітні, тріщина, на якій стояв маяк, почала зростати, рватися прямо з шпалерами. Я звернулася в ЖЕК, вони поставили нові маяки, які через три дні тріснули. Увесь час обіцяли викликати технічну експертизу. Потім сказали, що зможуть надати тільки робітників, а грошей на матеріали для ремонту немає", - розповіла мешканка квартири на другому поверсі Катерина.

Найбільше постраждала квартира на третьому поверсі, яку знімала молода мати Ольга з п'ятирічною дитиною.

"Я прийшла увечері додому і помітила тріщину між вікном і дитячою кімнатою. В будинку було страшно ходити. Підлога тремтіла. Я зателефонувала господарям, сказала, що стінка до ранку не витримає, відвела дитину до сусідів, зібрала найнеобхідніше, і ми поїхали", - повідомила Ольга

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Одесі затримали хакерів, які викрали 3 мільйони гривень в одному із банків

Зараз ви читаєте новину «В Одесі впала стіна житлового будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути