понеділок, 25 січня 2016 21:45

У Луцьку з'явилися бігборди з портретом бійця, який накрив собою гранату
3

Фото: надані Богданом Усіком

На вулицях Луцька з'явилися бігборди із портретом Андрія Снітка. Боєць добровольчого батальйону Азов із позивним Хома загинув у 18 років, накривши своїм тілом ворожу гранату під час бою за Іловайськ 20 серпня 2014 року.

"Своєю смертю Андрій врятував життя двом бойовим побратимам, - каже лучанин Богдан Усік. – Сьогодні йому мало виповнитися 20 років. Це був справжній герой нашого часу. Його має пам'ятати кожен українець. Час іде, а ми забуваємо своїх героїв. Навіть країна, за яку боровся Хома, забула про нього. Андрій досі не отримав звання Героя України посмертно".

На сайті електронних петицій до Петра Порошенка збирають підписи для присвоєння звання Героя України Андрію Снітку. Петиція набрала 510 підписів з 25 тисяч необхідних. До кінця голосування залишилося 43 дні.

"Після школи Андрій вступив до Східноєвропейського університету імені Лесі Українки в Інститут фізичної культури і здоров'я. Але провчився лише кілька місяців. Андрій був активним учасником Євромайдану, багато часу проводив у столиці. У травні вступив до батальйону "Азов". Не кожен готовий у свої 18 років покинути безтурботне життя і відправитись добровольцем на війну, захищати свою Україну", - говорить Богдан.

"20 серпня позаторік він на чолі трійки бійців потрапив у засідку під час зачистки будинку, - розповідає Богдан. - У бік бійців була кинута граната і він накрив її своїм тілом. Андрій помер, врятувавши від смерті двох побратимів. Хлопець віддав своє життя, щоб ми жили. Українці, пам'ятайте своїх героїв!"

У селищі Маневичі на Волині відкрили меморіальну дошку на школі, у якій навчався Андрій Снітко.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку з'явилися бігборди з портретом бійця, який накрив собою гранату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути