пʼятниця, 12 лютого 2016 17:42

У Хмільнику заборонили відеотрансляцію сесії міської ради

11 лютого у місті Хмільник на Вінниччині відбулась 9 сесія міської ради. Сесію не дозволили транслювати через мережу інтернет. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив депутат Олександр Поліщук.

Автор: Олександр Гандзій
 

"Те, що говориться на сесії, потім дуже сильно перекручується. Ми за власні кошти поставили камери для запису засідання і прямої трансляції через інтернет. Ми показали: написане у протоколі, не співпадає із тим, що на відеозаписі. Нам просто перерізали дроти. Кажуть: нащо люди будуть дивитися, як ми в носі колупаємось чи переодягаємось. Та кому воно треба, аби порушень не було. Тепер камери стоять, але не працюють. І це прийшла нова влада, яка казала, що все буде прозоро" - пояснює Поліщук.

Основним питанням на сесії було обрання секретаря міської ради.

Автор: Олександр Гандзій
 

"У нас 9 політичних сил з різними баченнями діяльності. Домовитися їм дуже важко. За час роботи нової ради розглядалися три кандидатури на посаду секретаря міської ради – Юрій Прокопович, Людмила Вусатюк і Анатолій Мороз. За останнього вже два рази голосували, але потрібної кількості голосів — 18, не набирав", - розповів міський голова Сергій Редчик.

Вчора мали голосувати за кандидата Юрія Прокоповича від "Народного контролю". Але партійне керівництво дало вказівку не йти в органи влади і тому цю кандидатуру відкликали. Багатьох депутатів це обурило.

"Це дуже безвідповідально. Ми збираємо підписи, домовляємось і тут раптом все відміняється" - виступає депутат Валерій Чернелевський.

За дві години роботи ради, надійшло звернення про висунення кандидатури депутата від "Європейської партії України" Анатолія Мороза. Її підтримали 20 депутатів.

Більшість із опитаних мешканців у місті не знають, чим займався раніше обраний секретар.

"Колись працював в управлінні економіки у міській раді. Останнім часом крутився біля Миколи Катеринчука, займався його партією" - каже таксист Володимир, прізвище не називає.

Зараз ви читаєте новину «У Хмільнику заборонили відеотрансляцію сесії міської ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути