понеділок, 19 травня 2014 16:02

У Херсоні злетіли ціни на відпочинок. Туристи їдуть туди замість Криму

У Херсоні злетіли ціни на відпочинок. Туристи їдуть туди замість Криму
Українці їдуть відпочивати в Херсон. Фото: grand-ukraine.com.ua

З середини травня почали зростати ціни на відпочинок у Херсоні. Про це повідомила підприємця Олена Резнік.

"Цього року очікуємо збільшення потоку туристів у два-три рази. Це показали травневі свята. Більшість відпочивальників, які раніше їхали в Крим, тепер поїдуть до нас. Через це ціни на відпочинок зросли в середньому на 10%. Місцеві підприємці швидко роблять ремонти та вкладають гроші в оновлення кімнат, відповідно за сезон ми їх хочемо повернути", - розповіла вона.

Відпочинок у напівлюксі з кондиціонером обійдеться у 120 грн за ніч. Торік в цьому ж номері можна було відпочивати за 100 грн.

"Я вже на весь червень маю замовлення від відпочивальників. Цього року люди просять, щоб номер був з харчуванням. За триразове харчування доведеться доплатити 100 гривень. Відпочивати їдуть на 4-5 днів, багато замовлень на тур вихідного дня", - зазначила Резнік.

Вчителька Ольга Шарко для відпочивальників готує власний будинок.

"В усіх кімнатах переклеїла шпалери, постелила нову постіль. Ми недалеко від моря, раніше не пускала відпочивальників до хати, але тепер люди, що приїздять з західної України, хочуть зручностей. Жити в літній кухні та сарайчиках відмовляються, тому ціни підняли. Окрема кімната зі зручностями коштувала 70-80 гривень, тепер обійдеться у 90-100", - каже жінка.

У Херсоні переважно невеличкі пансіонати на 18-20 ліжок. За сезон вони заробляли від 18 до 25 тисяч гривень, це вдвічі менше ніж в Криму. Цього року очікують, що заробітки зростуть вдвічі через наплив туристів.

"Зараз в Крим не маємо жодного замовлення. Але люди хочуть моря, тому більшість туристів спрямовуємо їхати в Одеську, Херсонську та Миколаївську область, - пояснює менеджер турфірми "Шляхами України" Володимир Грабовий. - Відпочинок справді дещо здорожчав. Середня путівка до Залізного порту з харчуванням та проїздом обійдеться у 2560 гривень на людину. Торік поїздка до Херсонської області була на 300 гривень дешевшою".

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні злетіли ціни на відпочинок. Туристи їдуть туди замість Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути