середа, 03 червня 2015 13:37

В чотирьох районах Вінниччини закриють сільради

В чотирьох районах Вінниччини закриють сільради

В Оратівському, Піщанському, Теплицькому та Ямпільському районах планують створити по одній спроможній територіальній громаді. Про це на засіданні громадської ради при ОДА розповів керівник Офісу Реформ Вінниччини Олег Левченко. До установ, які будуть зосереджені в нових адміністративних центрах, передадуть більшість функцій сільських рад.

"В Теплицькому районі, наприклад, на координаційних нарадах пропонувалося створення двох спроможних громад – Теплицької і Соколівської. На зборах в Теплику сільський голова Соколівки встає і каже: я отримаю 6 мільйонів на розвиток, але вони підуть на адміністративні будівлі, а людям треба дороги. Краще нехай Теплицька громада, потім після об'єднання, дасть нам кошти на конкретні проекти", - розповів Левченко.

Члени громадської ради при Вінницькій ОДА заявили про погану поінформованість населення. Зустрічі проводяться із головами сіл, але не з людьми.

"Питання спроможних громад вивчається на конференціях, семінарах, але інформація про виконання Закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад" в село не доходить. Люди не знають суті цих процесів. В чому покращення і вигоди. Тому я вніс пропозицію визнати роботу адміністрації в цьому напрямку незадовільною. Присутні члени ради підтримали мене і проголосували за це", - каже громадський діяч Петро Бойко.

Затвердити перспективний план територіальних громад обласна рада має до 5 червня. Лише тоді будуть виділені 225 мільйонів на розвиток громад. Ініціатори реформи підганяють об'єднання громад, щоб заплановані на жовтень місцеві вибори були проведені за новим адміністративним устроєм.

Нагадаємо, що перспективний план розвитку територіальних громад Вінниччини був оприлюднений обласною радою 26 травня. З того часу карту регіону 17 разів змінювали. По інших, крім названих районів, пропонується створення від двох до шести спроможних територіальних громад.

Зараз ви читаєте новину «В чотирьох районах Вінниччини закриють сільради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути