понеділок, 19 січня 2015 13:45

На Черкащині банк не віддає вкладникам депозити

На Черкащині  банк не віддає вкладникам депозити

У райцентрі Тальне на Черкащині філія одного з банків не повертає вкладникам депозити. Рішення мотивують забороною з Києва.

"18 липня я поклав 60 тисяч гривень у банк "Надра" на півроку. 18 січня мені мали повернути гроші з відсотками. Я завчасно звернувся до фінансової установи. Однак там заявили, що грошей повертати не будуть. Мовляв, є розпорядження із Києва. Найбільше, що вони можуть зробити – виплачувати по тисячі гривень щодня. В такому разі виходить, що ще три місяці я забиратиму свої гроші. Але відсотки за цих три місяці мені ніхто не нараховуватиме. Я подзвонив на гарячу лінію банку в столицю. Мене запевнили, що рішення про виплати чи невиплати депозитів ухвалюються місцевими філіями. Тому треба звертатися до них. Виходить замкнуте коло. Більше того, керівник тальнівського відділення Тетяна Федчишина сказала мені, що тисячу гривень щодня виплачуватимуть тільки в тому разі, якщо в банку будуть гроші", – каже житель Тального Володимир Павлів.

Коментувати ситуацію, що склалася, у місцевому відділенні банку відмовилися.

Сергій Забудський, керівник управління Національного банку в Черкаській області, радить ошуканим вкладникам звертатися до суду.
"В угоді обов'язково мали бути прописані умови повернення вкладів і зобов'язання сторін. Тому суд швидко встановить винного і зобов'яже його повернути вклад. Зараз проблемних банків в області багато. Одні оголошені банкрутами, в інші – введена тимчасова адміністрація. Називати проблемні банки я не буду, бо це створить зайву паніку", - прокоментував Сергій Забудський.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині банк не віддає вкладникам депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути