четвер, 30 липня 2015 22:01

У Черкасах намагалися перейменувати 22 вулиці
10

Фото: Оксана ПРІТЧЕНКО

30 липня в Черкасах провели слухання щодо перейменування 22 вулиць з радянськими назвами. Через відсутність кворуму більша частина вулиць залишилися зі старими назвами.

У Будинок культури ім. Івана Кулика прийшло 317 людей. Мали право голосу 302 особи. Засідання довелося завчасно завершити, адже в залі залишилося лише 150 осіб. Для законності перейменування потрібно, щоб було три сотні.

"Люди не знають історію свого міста і свого рідного краю. Це те, чого радянська влада домагалася і домоглася. Я очікував, що хоча б 50 % від запропонованих назв пройде. У нас є величезний список на 160 назв. Але відразу їх розглянути нереально. Ці 22 назви, які винесені на розсуд, є історичними. Не може бути історичне місто без історичних назв. Ці вулиці мають глибоку історію і назви в них мають бути відповідні", – говорить Михайло Сиволап, член топонімічної комісії.

Запропоновані назви топонімічною комісією мали історичне коріння. Зокрема, вулицю Вербовецького назвати Монастирською; Добровольського - Сінна; Ільїна - Надпільна; Фрунзе – Верхня Горова; Калініна – Нижня Горова. Натомість Вербовецького назвали Козацькою, Ільїна на Гайдамацька, Добровольського не перейменували. Були також пропозиції назвати вулиці за прізвищами померлих героїв АТО.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах намагалися перейменувати 22 вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі