середа, 04 лютого 2015 16:55

Юрія Павленка змусять повернути 19 тисяч гривень
5

4 січня Вінницький міський суд почав розгляд справи по обвинувачення активіста Юрія Павленка-Хорта. Статтю хуліганські дії Юрію перекваліфікували у організацію масових заворушень. Розгляд призначено на 10.30, вже за півгодини під стінами приміщення збираються друзі Юрія. Тримають у руках плакати "Ні політичним репресіям", та скандують "Хорт не винен". Частина активістів підходять до судової зали. Секретар відмічає міліціонерів, які проходять по справі 6 грудня потерпілими. Прихильники Юрія сміються.

"Міліція - холуї. Прийшли такі бики -потерпілі. Ідіть кордони країни захищати. Як вас українська земля носить", - кричать у бік правоохоронців активісти.

Засідання починається із запізненням на півгодини. Про те, що справа буде розглядатися по - суті не знає ні обвинувачуваний Павленко, ні його захисники.

"Обвинувачення змінили. Зараз почалося підготовче засідання і адвокат не знає суть цього обвинувачення. Будемо наполягати, щоб вимоги закону були дотримані. Це що інквізиція? Павленко має право знати, в чому його обвинувачують, і належним чином захищатися", - каже захисник Олексій Бонюк.

В процесі засідання представник Вінницької транспортної компанії просить розглянути цивільний позов про нанесення збитків підприємству під час подій 6-го грудня.

"Я не визнаю юрисдикції цього корумпованого суду і прокуратури. Дев'ятнадцять тисяч хочуть на мене повісити. Я нічого не маю до ваших тролейбусів", - зривається Юрій Павленко.

Активісти підтримують його оплесками. Суддя Ірина Курбатова намагається заспокоїти присутніх та погрожує видаленням із залу.

"Проти Юрія Павленка ми не маємо нічого. Подали позов по факту перекриття руху громадського транспорту, внаслідок чого компанії нанесено збитків на 19 тисяч гривень. Ніяке майно пошкоджено не було", - прокоментував начальник юридичного відділу транспортної компанії Валерій Швабський.

Захист подає клопотання про відвід прокурора Ігора Савгіра, але суддя Ірина Курбатова його відхиляє. Інші клопотання - про взяття Юрія на поруки п'ятьма народними депутатами та допит свідків з боку захисту суддя ще розглядає. Своє рішення має оголосити сьогодні близько шостої години вечора.

Нагадаємо, 6 грудня у Вінниці мала відбутися 28 позачергова сесію обласної ради. На порядку денному було 26 питань, серед яких - дострокове припинення повноважень голови ради - Сергія Свитка. Сесію закрили, тому що під стінами приміщення зібралося кілька сотень людей, які бажали потрапити на засідання. Їх не пустили. Почалося протистояння між міліціянтами та цивільними. Потім - бійка. Міліція, аби не розпалювати конфлікт - відступила. Активісти зайшли у приміщення, ходили кабінетами, зривали стяги та портрети Порошенка. Юрій Павлекнко привселюдно розірвав портрет президента та кинув під ноги. Після того активістів звинуватили у сепаратизмі, а за фактом хуліганства було відкрито кілька кримінальних проваджень.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Павленка змусять повернути 19 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути